Anelkas ekte hat-trick reddet Chelsea

<p><span style="font-weight: bold" class="Apple-style-span">FRA 0-1 TIL 3-1:</span> Nicolas Anelka scoret alle Chelseas tre mål selv, attpåtil i løpet av det siste kvarteret, og sendte Chelsea til kvartfinalen i FA-cupen på bekostning av Watford.</p><p>Foto: AP/Scanpix. </p>
FRA 0-1 TIL 3-1: Nicolas Anelka scoret alle Chelseas tre mål selv, attpåtil i løpet av det siste kvarteret, og sendte Chelsea til kvartfinalen i FA-cupen på bekostning av Watford. Foto: AP/Scanpix. 

<pGuus Hiddink tar over som Chelsea-manager mandag, og fikk se en Nicolas Anelka i målform da de blåkledde vant 3-1 over Watford i FA-cupen lørdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DAGENS FA-CUPKAMPER
5. runde:
Blackburn – Coventry 2-2 (1-0). B: Roque Santa Cruz (2), Christopher Samba (90). C: Aron Gunnarsson (61), Michael Doyle (76). T: 15.053.
Sheffield U. – Hull 1-1 (1-1). S: Greg Halford (7). H: Kamil Zayatte (34). T: 22.283.
Swansea – Fulham 1-1 (0-1). S: Jason Scotland (52). F: Garry Monk (selvmål, 44). T: 16.573.
Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, Erik Nevland spilte 75 minutter.
Watford – Chelsea 1-3 (0-0). W: Tamas Priskin (69). C: Nicolas Anelka (75, 77, 90). T: 16.851.
West Ham – Middlesbrough 1-1 (0-1). W: Herita Ilunga (83). M: Stewart Downing (22). T: 33.658.
Spilles søndag: Everton – Aston Villa, Derby – Manchester U.
4. runde, omkamp:
Spilles mandag: Arsenal – Cardiff. (©NTB)

Anelka sto for alle Chelseas mål. Hans hattrick ble sikret med mål etter 75, 77 og 90 minutter. Ene og alene vendte han kampen etter at Watford hadde tatt en overraskende ledelse på eget gress.

Tamas Priskin ga vertene ledelsen etter 69 minutter med en flott vipp. Men så startet Anelka-showet. Først med et flott mål etter en corner, så med et hodestøt, før han avsluttet det hele med en kald avslutning i sluttminuttene.

Hiddink tar over etter Luiz Felipe Scolari, som nylig fikk sparken. Men han kan ikke bare ha blitt beroliget av lørdagens prestasjoner. Chelsea slet tungt mot Watford, som er et av bunnlagene i mesterskapsserien.

Bare en av lørdagens FA-cupkamper fikk en avgjørelse. De fire andre kampene som ble spilt i den femte runden, endte alle uavgjort.

Fulham-flaks

Lykken sto Brede Hangeland og Fulham bi, da eliteserielaget sikret 1-1 og omkamp mot Swansea. Også oppgjørene mellom Sheffield United og Hull og West Ham og Middlesbrough endte 1-1.

I tillegg spilte Blackburn og Coventry 2-2. Morten Gamst Pedersen var ikke med i Blackburn-troppen, og måtte se lagkameratene slite. Først på overtid sikret Christopher Samba 2-2 og omkamp.

Da hadde Aron Gunnarsson og Michael Doyle vendt kampen i Coventrys favør, etter at Roque Santa Cruz ga vertene en tidlig ledelse.

Swansea, som spiller i mesterskapsserien, gjorde en svært god kamp og spilte til tider Fulham av banen. Likevel var det gjestene fra toppnivå som tok en heldig ledelse da Swansea-stopper Garry Monk satte ballen i eget nett like før hvilen.

Stolt Swansea-sjef

I annen omgang fikk vertene revansj. Jason Scotland utlignet med et flott mål. Swansea fortsatte å dominere kampen, men klarte ikke å sikre seieren. Dermed må lagene møtes igjen i omkamp.

– Når man spiller bra, så vil man gjerne vinne også. Men dette var en stor kamp mot et eliteserielag, og med tanke på prestasjonene er jeg stolt over spillerne, sa Swansea-manager Roberto Martinez.

– Vi var ikke på vårt beste, det er klart. All ære til Swansea, jeg synes deres prestasjoner var fantastiske, sa Fulham-manager Roy Hodgson.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, mens Erik Nevland ble byttet ut etter 75 minutter. (©NTB)

Personvernpolicy