ICA Sverige stanser salg av barne-BH

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSvenske ICA har bestemt å stanse salget av BH-er i barnestørrelser.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blonde-BH-ene selges i ICAs supermarkedkjede Maxi, og finnes i størrelser ned til sju år. Beslutningen om å trekke plaggene tilbake kommer etter en klage fra en tobarnsmor.

– Jeg ble aldeles opprørt da jeg så dette. Det fullstendig galskap å gjøre barn til sexobjekter på denne måten, sier Jenny Nystedt til avisen Alingsås tidning.

ICA forklarte først at tanken ikke var å selge en sexy BH, men en «søt topp». Senere besluttet imidlertid butikkjeden å stanse salget av plaggene, selv om de mener de ikke kan kalles en BH.

– Vi har en policy om at vi ikke selger BH-er til barn. Det har vært bråk om dette før, derfor kaller vi det en topp, sier Roger Halvorsen, innkjøpssjef i ICA. Han kan imidlertid ikke forklare hva som er forskjell på en BH og en topp.

– Jeg kan ikke svare på det definisjonsspørsmålet. Det er det som er problemet. En topp er en kort t-skjorte med skulderstropper. Dette her er en designet topp, men jeg må tilstå at den særlig på bilder ligner på en BH, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvordan toppen kom med i ICAs sortiment, kan innkjøpssjefen ikke svare på.

Det er imidlertid ikke første gang voksenklær for barn skaper strid. I mars 2005 trakk kleskjeden Lindex tilbake en bikinioverdel for ettåringer etter reaksjoner fra det norske barne- og familiedepartementet. (©NTB)


Oppdatert med en utvidet versjon.