ICA Sverige stanser salg av barne-BH

<pSvenske ICA har bestemt å stanse salget av BH-er i barnestørrelser.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blonde-BH-ene selges i ICAs supermarkedkjede Maxi, og finnes i størrelser ned til sju år. Beslutningen om å trekke plaggene tilbake kommer etter en klage fra en tobarnsmor.

– Jeg ble aldeles opprørt da jeg så dette. Det fullstendig galskap å gjøre barn til sexobjekter på denne måten, sier Jenny Nystedt til avisen Alingsås tidning.

ICA forklarte først at tanken ikke var å selge en sexy BH, men en «søt topp». Senere besluttet imidlertid butikkjeden å stanse salget av plaggene, selv om de mener de ikke kan kalles en BH.

– Vi har en policy om at vi ikke selger BH-er til barn. Det har vært bråk om dette før, derfor kaller vi det en topp, sier Roger Halvorsen, innkjøpssjef i ICA. Han kan imidlertid ikke forklare hva som er forskjell på en BH og en topp.

– Jeg kan ikke svare på det definisjonsspørsmålet. Det er det som er problemet. En topp er en kort t-skjorte med skulderstropper. Dette her er en designet topp, men jeg må tilstå at den særlig på bilder ligner på en BH, sier han.

Hvordan toppen kom med i ICAs sortiment, kan innkjøpssjefen ikke svare på.

Det er imidlertid ikke første gang voksenklær for barn skaper strid. I mars 2005 trakk kleskjeden Lindex tilbake en bikinioverdel for ettåringer etter reaksjoner fra det norske barne- og familiedepartementet. (©NTB)


Oppdatert med en utvidet versjon.

Personvernpolicy