Slapp Svendsen droppet VM-starten

Emil Hegle Svendsen stiller ikke til start på sprinten i VM i sørkoreanske Pyeongchang i dag. Han føler seg slapp i kroppen, og har valgt å stå over for å bli raskt frisk, og bli klar til de resterende øvelsene i mesterskapet. Bildet er fra fredagens innendørs skytetrening.<br>Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Emil Hegle Svendsen stiller ikke til start på sprinten i VM i sørkoreanske Pyeongchang i dag. Han føler seg slapp i kroppen, og har valgt å stå over for å bli raskt frisk, og bli klar til de resterende øvelsene i mesterskapet. Bildet er fra fredagens innendørs skytetrening.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX

<pIngen sykdom er påvist. Likevel valgte gullfavoritt Emil Hegle Svendsen (23) å stå over de to åpningsrennene i skiskytter-VM der bordet lå dekket for trønderen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klart for start
Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) avgjorde klokken 03.30 norsk tid at sprinten i VM skal starte som planlagt klokken 08.45 (kvinner) og 11.15 (menn). Rennene avvikles som kveldsrenn i Sør-Korea ettersom tidsforskjellen er åtte timer.
Vertsbyen Pyeongchang i Taebaek-fjellene i Sør-Korea ligger så å si uten snø, og det er varmegrader utendørs. Snø er hentet inn fra depoter, men deler av den utfordrende VM-traseen er likevel svært snøfattig.

Tre timer før åpningsrennet kom den svært overraskende meldingen om at favoritten framfor noen ville droppe å gå sprinten. Dermed gikk også jaktstarten dagen derpå i vasken ettersom man må kvalifisere seg til å starte den distansen gjennom sprinten.

– Emil er en strateg, og han kom til meg i morges og sa han følte seg slapp i kroppen. Jeg gjennomførte en idrettsmedisinsk analyse og tok blodprøver av ham, men ingenting var å påvise. Likevel støtter jeg ham fullt ut i avgjørelsen om å stå over, sa landslagslege Bård Freberg (48) til NTB.

Ingen kur

Ettersom ingen sykdom av noe slag er påvist, er Svendsen heller ikke satt på noen medisinsk kur.

– Han får vanlig pleie, tar det med ro inne, spiser og drikker godt og slapper helt av. Dersom han brygger på en infeksjon, ville den slått ut i sykdom dersom han hadde belastet kroppen gjennom å gå renn. Ved å avstå fra å gjøre det, er sjansen svært stor for at han vil føle seg helt frisk og kan gå normaldistansen i VM tirsdag, mente Freberg.

Legen ville undersøke fjorårets dobbelte gullvinner også senere på dagen lørdag.

– Men det er ikke å vente at det vil komme noe sykdomsutbrudd i løpet av dette døgnet, sa Bård Freberg.

Lars Berger (29) erstatter Svendsen på sprinten og eventuelt jaktstarten. De øvrige som skal gå åpningsrennet tidlig lørdag ettermiddag norsk tid, er Ole Einar Bjørndalen (35), Halvard Hanevold (39 og Alexander Os (29). (©NTB)

Personvernpolicy