Norge gir 70 millioner til valg i Afghanistan

<pFor å sikre større grad av uavhengighet, bidrar Norge med 70 millioner kroner til presidentvalget i Afghanistan som skal holdes 20. august.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener fastsettelsen av en dato for presidentvalget er gledelig og et viktig skritt videre for det krigsherjede landet. Norges bidrag vil bli koordinert av FN og skal brukes til å støtte en uavhengig valgkommisjon og etableringen av en uavhengig klagekommisjon som skal kvalitetssikre nominasjonsprosessen.

Dessuten skal en mediekommisjon som skal overvåke mediedekningen av valgene etableres og valgmateriell produseres.

– Det er viktig at valgene blir gjennomført slik at bredest mulig deltakelse kan sikres. Dette er helt avgjørende for å styrke demokratiet i Afghanistan, sier Støre i en pressemelding fra Utenriksdepartementet.

Personvernpolicy