Ni av 19 trafikkdrepte brukte ikke bilbelte

<pAv 19 trafikkdrepte i januar var det hele ni som ikke brukte bilbelte.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I januar var det 15 dødsulykker på norske veier. Disse 15 ulykkene krevde totalt 19 menneskeliv. Tre av ulykkene var svært alvorlige med to eller tre drepte, skriver Statens vegvesens internavis Vegen og Vi i sitt februarnummer. Hele ni av de drepte brukte ikke bilbelte.

Seksjonsleder for trafikksikkerhet i Statens vegvesen er ikke særlig overrasket over at så mange av de drepte ikke brukte bilbelte.

- Det ligger dessverre så høyt som det, så det er et ordinært høyt tall. På årsbasis sier vi at blant de som er drept i bil, er det i overkant av 40 prosent som ikke bruker bilbelte. I ungdomsgruppen, fra 18 til 24 år, er det rundt 55 prosent som ikke bruker bilbelte, sier han til ABC Nyheter.

Han forteller at det er mange ungdommer som ikke bruker bilbelte. I tillegg trekker han frem en annen gruppe, som ikke bare unngår bilbelte, men som også er vanskelig å nå frem til: 40-åringene.

- Gruppen rundt 40 år har alle mulige begrunnelser for hvorfor bilbelte ikke passer for akkurat dem. Vi jobber spesielt med denne gruppen, for det er en målgruppe vi ikke når med vanlige kampanjer. Vi må gå dypere i materien og finne ut hvorfor de ikke bruker bilbelte.

Januar 2009 var preget av mye uvær og vanskelige kjøreforhold med til dels store nedbørsmengder. I flere av ulykkene ble det også registrert dårlige dekk på ulykkesbilene, skriver etatsbladet.

Personvernpolicy