Meny

Willy Haugli er død

Tidligere politimester i Oslo, Willy Haugli, fotografert i 1995 under lanseringen av selvbiografien «Tøffe år». Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere politimester i Oslo Willy Haugli er død, 81 år gammel.

Da alle landets politisjefer var samlet i Oslo torsdag, fikk de beskjed om at den markante politilederen Willy Haugli er død. Haugli ble 81 år gammel.

Willy Haugli var født 2. august 1927 og var norsk jurist og tidligere embetsmann. Men det er særlig som politimester i Oslo fra 1985 til 1994 at Haugli vil bli husket. I denne perioden fikk han tilnavnet «Jern-Willy» etter sin tøffe linje mot det radikale ungdomsmiljøet tilknyttet blitzmiljøet i Oslo.

Haugli vil også bli husket for sin ramsalte nordnorske humor. I mai 1987 stormet politiet Stortorvets Gjæstgiveri og arrestert den kjente demonstranten Stein Lillevolden.

Da Haugli ble spurt om hvorfor politiet stormet stedet med hunder, svarte han lakonisk at det var fordi det var umulig å komme inn med hestene.

Haugli ble utnevnt til Kommandør av St. Olavs Orden i 1995, samme år som han kom med selvbiografien «Tøffe år».

– Han vil bli husket og savnet. Han vil bli husket som en av Norges mest markante politiledere. Han var levende opptatt av etaten og hadde sterke meninger om den, sier politimester Truls Fyhn i Troms politidistrikt til Aftenposten.no.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus