Tyllmonstre

Bruder i nærkamp. Kate Hudson og Anne Hathaway spiller hovedrollene i «Bride Wars».
Bruder i nærkamp. Kate Hudson og Anne Hathaway spiller hovedrollene i «Bride Wars».

<pFordi vi fortjener det.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er et velkjent faktum at alle jenter fra de er små piker drømmer om store hvite bryllup. Det er ingenting som betyr så mye for oss som silkedraperier, blondekanter og puffermer. Og når tiden endelig er inne og vi har klart å lure en ensom stakkar ned på kne slår vår irrasjonelle natur ut i full blomst.

Generøst

Vi blir selvopptatte monstre besatt av slanking, porselensservise og bordkort. For å få vårt perfekte døgn i tiara og tyll kan vi klore, lugge og felle vaskebøtter fulle av maskarasorte tårer. Venner og familiemedlemmer kan ofres, mens vi hjelpeløst klenger oss til våre smokingkledde menn. Hollywood-produsentene vet at alle vi jenter er akkurat slik. Derfor har de endelig laget en film som vi kan kjenne oss igjen i. Det er ganske fordømt generøst av dem.

Catfight

«Bruder i krig» handler om besteveninnene Liv (Kate Hudson) og Emma (Anne Hathaway). Pikedrømmen er et bryllup på Plaza hotell i New York. Når kjærestene deres tilfeldigvis frir omtrent på samme tid oppstår et dillemma. Hotellet har to åpninger, men på samme dag. Liv er vant til å få det som hun vil og Emma er lei av å være den som alltid gir etter. Da de begge legger bryllupet til samme dag blir besteveninnene bitre fiender.

Hvordan bli dum?

De to hovedrolleinnehaverne har hatt en omvendt karriereutvikling. Kate Hudson begynte som oscarnominert kritikeryndling i Cameron Crowes film «Almost Famous» på begynnelsen av 2000-tallet. Siden den gang har hun blitt de romanstiske komedienes største b-liste skuespillerinne. Anne Hathaway begynte fjærlett med «Prinsessedagbøkene» og «Den forheksede Ella». Etter årets oscar-nominasjon for rollen i dogme-inspirerte «Rachel getting married» har hun blitt både kritikerne og regissørenes nye yndling. Til neste år spiller hun den hvite dronningen i Tim Burtons filmatisering av «Alice i Eventyrland».

Det er litt vondt å se to tidvis svært oppegående skuespillere som Hathaway og Hudson spille de klønete krigerske brudene i «Bride Wars». Hva gjør egentlig en nogenlunde intelligent kvinne for å forberede seg på å spille et dumt nek? Snurrer de rundt på kontorstolen i en halvtime for så vakle ut foran kamera? Hjelper det å stange hodet i en murvegg et visst antall ganger?

Kjærlighet?

«Bride Wars» omtales av distributøren som en romantisk komedie, men romantikken er vanskelig å finne. Brudgommene har like mye personlighet som den svartkledde plastikkfiguren på bryllupskaken mens brudene er mer opptatt av å se pene ut og å ødelegge for hverandre.

Det er trygt å si at «Bride Wars» er en skikkelig elendig film, så fordummende og glossy som bare Hollywood kan få til. Men med ei lommelerke Peach Canei på innerlomma og hello-kitty sovebriller er det nok likevel mulig komme seg gjennom dette billige skvipet uten varig men.

Personvernpolicy