- Tøft for Gro

<p><strong>ETTERFORSKES:</strong> Det er tøft for Gro Harlem Brundtland å bli satt under etterforskning. Foto: Scanpix</p>
ETTERFORSKES: Det er tøft for Gro Harlem Brundtland å bli satt under etterforskning. Foto: Scanpix

<pPartivenner synes synd på Gro.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland (Ap) lar seg prege av mistankene i pensjonssaken, tror tidligere Ap-topper.

– Det er klart dette er veldig tøft, spesielt for Gro og Kjell Magne (Bondevik), sier tidligere miljøvernminister Thorbjørn Berntsen til Dagbladet.

Les også: Økokrim etterforsker stortingspensjoner

Han var selv i bildet i første runde av saken, men ble blankt frikjent av Stortingets ekspertutvalg for mistankene om å ha jukset til seg for mye stortingspensjon.

Økokrim besluttet onsdag å innlede etterforskning mot de seks stortingsrepresentantene som ekspertutvalget mener har jukset med pensjon.

Brundtland sa til NTB via sin presserådgiver at Økokrims pressemelding om den videre prosessen ikke ga grunnlag for kommentarer, mens Bondevik (KrF) sa det er viktig at pensjonssaken får en ryddig behandling og avklaring.

– Ufortjent!

Berntsen mener saken er ekstra ille fordi «landsmoderen Gro» er havnet i søkelyset.

Les også: Tar etterforskningen til etterretning

– Etter å ha tjent kongeriket Norge i så mange år, og det internasjonale samfunnet også, hadde hun fortjent bedre enn dette her, sier han til avisen.

I tillegg til andre Ap-veteraner som går ut med støtte, sier også tidligere statsminister og Brundtlands mangeårige hovedmotstander Kåre Willoch (H) at han føler med Bondevik og Brundtland.

– Jeg har ingen som helst tro på at de har hatt noen som helst form for dårlige hensikter. De har selvsagt undersøkt saken, og har selvsagt trodd på den beskjeden de fikk. Så var denne beskjeden feil, men det kunne de jo ikke vite. Det er svært trist og unødig hvis dette skulle føre til at deres gode navn og rykte på noen måte ble undergravet, sier han.

Likt for alle

Professor i strafferett Ståle Eskeland ved Universitetet i Oslo mener derimot det er bra at Økokrim har innledet etterforskning.

– Det viser at det praktiseres et prinsipp om at loven gjelder for alle. Det er bra at det ikke legges til deres favør at de er fremstående eksperter, sier han til Dagbladet. (©NTB)

Personvernpolicy