Åpen for alle - alltid

Gardermoen stengt

Passasjerer strandet ved Gardermoen lørdag kveld etter at trafikken ble innstilt på grunn av snøvær. Foto: Karl Philip Lund.
Passasjerer strandet ved Gardermoen lørdag kveld etter at trafikken ble innstilt på grunn av snøvær. Foto: Karl Philip Lund.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pOslo Lufthavn Gardermoen (OSL) måtte lørdag kveld stenge på grunn av glatte rullebaner og kraftig snøfall.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Begge rullebanene er stengt på grunn av sikkerhetsmessige grunner. Rullebanene er glatte, og det er ikke forsvarlig å ta ned fly for landing. Av samme grunn kan heller ikke fly ta av, sier informasjonssjef Jo Kobro ved OSL til NTB lørdag kveld.

Han opplyser at det har falt 25 centimeter med snø på Gardermoen og at det er veldig glatt på rullebanene.

- Vi må vente med å sette i gang trafikken til vi får opp friksjonen på rullebanene, og det kan ta tid. Passasjerene må beregne lang ventetid, og i verste fall må folk regne med at de ikke kommer seg av gårde i det hele tatt. Det avhenger helt av snømengdene, sier Kobro.

Snøfallet skjedde imidlertid på en rolig dag, og da OSL avgjorde å stenge rullebanene like før klokken 19 lørdag kveld, gjensto det 21 avganger.

Værfaste passasjerer

– Det blir nok et par timer kø på mange her, sier passasjer Karl Philip Lund på telefon fra Gardermoen ved 19.40-tiden. Lund ankom flyplassen fra Kristiansand ved totiden lørdag og rakk akkurat ikke flyet videre til Stockholm.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det andre flyet til Stockholm har blitt kansellert, og dermed er Lund en av passasjerene som er strandet ved flyplassen og som venter på informasjon om hva som vil skje videre.

– Folk mangler informasjon og trenger å finne overnatting. Men det er uklart hvilke køer som leder hvor, derfor er situasjonen litt stresset her nå, forteller Lund.

Ifølge Lund later det likevel til at passasjerene tar det hele ganske greit.

– Det er en kjedelig situasjon, men det går jo ikke an å gjøre noe med været. Men en del passasjerer skulle videre til Thailand fra Stockholm, og for dem er jo situasjonen ekstra trist, sier Lund. Og legger til:

– Det hadde vært så mye greiere om det gikk tog til Stockholm. Miljøvennlig hadde det også vært.

Se video fra Gardermoen i kveld under.