Meny

Ronaldo satte rivalene under hardt press

NY FULLTREFFER: Cristiano Ronaldo scoret sitt ellevte mål i Premier League for sesongen, på straffe. Det avgjorde kampen. Foto: Reuters/Scanpix. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senket Everton med straffescoring.

Manchester United–Everton 1–0.

Cristiano Ronaldo hadde ikke scoret på to og en halv måned. Men onsdag slaktet Manchester United West Bromwich 5–0 – og Ronaldo fikk inn to fulltreffere.

I dag var han på scoringslisten igjen. Denne gangen på straffe. Denne gangen som matchvinner.

Ronaldo var centimetere unna å score ett til, men straffemålet holdt i massevis for vertene mot et Everton nærmest blottet for spisser og farlige angrepsforsøk.

Dermed satte United solid press på rivalene Liverpool og Chelsea, som møtes i morgen.

Fra stolpetreff til straffetreff

Ronaldo har variert mer i prestasjonene denne sesongen enn under den fantastiske fjorårssesongen, da han scoret totalt 42 mål, men nå synes formen – eller giftigheten – å være i anmarsj.

Everton-målvakt Tim Howard hadde vartet opp med en strålende beinparade på en avslutning fra Carlos Tévez, men var langt unna da Ronaldo sendte i vei et lurt skudd etter 25 minutter. Ballen trillet på innsiden av stolpen – og ut.

Det gikk bedre minuttet før pause. Sentrale Michael Carrick tok seg inn i Evertons felt og ble felt av Mikel Arteta. Dommer Mark Halsey blåste straffe, og Ronaldo steppet opp.

Med et enkelt skudd midt i mål ga han United 1–0. Og seg selv ligamål nummer elleve for sesongen.

Styrket rekorden

Defensivt svært solide Everton kom til Old Trafford med to sterke 1–1-resultat mot Liverpool (det ene i FA-cupen) og 1–1 mot Arsenal i ligaen onsdag bak seg, men skapte minimalt mot et United som tirsdag satte rekord med elleve strake ligakamper uten baklengsmål.

Det tallet kan strykes nå – og erstattes med tolv.

Carlos Tévez fikk en god sjanse noen minutter etter pause, kort tid etter at Michael Carrick nok ble snytt for en ny straffe som var klarere enn den som ble dømt, men hamret ballen over og utenfor.

Evertons Joleon Lescott ville også ha straffe noen minutter før slutt, men Halsey sa nei.

Rivaler under press

United kontrollerte poengene inn, og sikret sin åttende 1–0-seier for sesongen. Everton tapte ett poeng til sine nærmeste konkurrenter om europacupplass, men blodfansen kan kanskje glede seg over at erkerival Liverpool – og Chelsea – nå er under sterkt press.

Sir Alex Ferguson har satt seg godt til rette i førersetet. Manchester United er ubeseiret på tolv kamper, og leder ligaen med fem poeng.

I morgen lener skotten seg godt tilbake for å se nøkkelkampen mellom de pressede rivalene Liverpool og Chelsea.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus