Åpen for alle - alltid

Drept 48-åring var politiker

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde viste på en pressekonferanse i politihuset i Oslo fredag bilde av Geir Stene som ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua i Oslo torsdag kveld. Foto: Morten Holm / SCANPIX
Politiinspektør Hanne Kristin Rohde viste på en pressekonferanse i politihuset i Oslo fredag bilde av Geir Stene som ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua i Oslo torsdag kveld. Foto: Morten Holm / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDrept torsdag - skulle inn i fylkesstyret for Demokratene i dag. Partifellene sørger.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

48-årige Geir Stene, som torsdag ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua, skulle i dag innsettes i fylkesstyret for partiet Demokratene i Akershus. Det kom fram på TVNorge lørdag.

- Han var en real, stille og skvær, grei kar, det var mitt førsteinntrykk av Geir Stene, sier Hans Bauge til kanalen.

«Geir Stene var blant de første som meldte seg inn i Demokratene da partiet ble stiftet. Han var nestleder i Demokratenes lokallag på Nesodden, og tiltenkt en posisjon i det nye fylkesstyret. Slik gikk det dessverre ikke.», står det å lese på partiets hjemmeside.

- Geir skulle egentlig vært her i dag, og styret er selvfølgelig preget av det som har skjedd. Vi åpnet møtet med ett minutts stillhet, sier generalsekretær i Demokratene, Kjell-Arne Sellæg til VG Nett.


- Slet med narkotika

Ifølge partiets hjemmesider skal 48-åringen ha slitt med et narkotikaproblem de siste årene. Han er ifølge politiet dømt flere ganger for slike lovbrudd, men han skal ha vært i ferd med å rydde opp i sitt eget liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag ble han funnet død av sine barnebarn, i en leilighet som bar preg av kamp. Det er ennå ikke offentliggjort noen dødsårsak.

- Vi har mistet et viktig medlem

- Han brukte politikken til å komme seg videre, og planen var å bruke den til å fortelle om det han hadde opplevd. Vi har mistet et viktig medlem som kunne pratet fornuftig om rus og spilt en rolle for ungdom i Akershus og spesielt Nesodden, sier Sellæg til dagbladet.no.

Politiet har så langt ikke funnet noe drapsvåpen, og det er ikke kjent om drapet kan knyttes til hans narkotikaproblem. De gikk i går ut med bilde av 48-åringen i håp om å få tips om den dreptes bevegelser de siste timene.

Publikum som kan ha sett Geir Stene og personer som har vært sammen med ham bes ta kontakt med politiet på telefonnummer: 22669966.