Wigan ranet Villa

TILBAKE: John Carew var tilbake etter en lang skade for Aston Villa i ettermiddag. Foto: AP/Simon Dawson

<pAston Villa skapte mer enn nok til å vinne med flere mål i hjemmekampen mot Wigan i ettermiddag, men det ville seg ikke for John Carew og co som utrolig nok gikk målløse av banen. </p

Det var 4. mot 7. plass i Premier League som møttes på Villa park i ettermiddag, men poengmessig var Wigan hele 15 poeng bak Birmingham-laget. Dette viser den store forskjellen som finnes mellom topp fem og resten av den engelske toppdivisjonen denne sesongen.

Og det var også det best plasserte laget i serien som kom best i gang i oppgjøret. Agbonlahor forserte på venstrekanten og la inn til Gardner, men avslutningen gikk over fra god posisjon tidlig i kampen.

Heskey mot gamle venner

Utover i omgangen skulle Emile Heskey komme til flere brukbare avslutninger, men det var ikke noe fyrverkeri som ble servert publikum i den ene eller andre enden av banen.

Heskey hadde for øvrig en spesiell kamp i dag ettersom han forlot nettopp Wigan tidligere i uken.

Neste mulighet kom etter 25 minutter da Agbonlahor hadde inntatt rollen som avslutter istedenfor servitør. Headingen ble derimot reddet på streken av Brown.

Det skulle gå nesten en halvtime før Wigans første sjanse kom, men den var til gjengjeld god. Det var De Ridder som ble spilt alene med Brad Friedel, men den digre amerikaneren reddet med en god beinparade.

Før pause hadde Heskey en ny heading som ble avverget, og Figueroas forsøk i den andre enden av banen ble reddet pent av Friedel. Dermed sto det 0-0 etter en første omgang som ikke vil feste seg i hukommelsen.

Forrykende andre omgang

Siste halvdel av oppgjøret skulle derimot bli en eneste lang marsj mot Wigans mål. Den første store sjansen kom etter 56 minutter da Knight headet i stolpen. Returen var også nær ved å bli ekspedert i mål, men det ville seg ikke for hjemmelaget.

Da hadde Martin O´Neill fått nok av mislykkede forsøk på å heade ballen i mål, og hodespesialisten John Carew gjorde seg klar for comeback for Villa, etter et to måneder langt skadeavbrekk.

Det var stor jubel for nordmannen i det han ankom gressteppet med sin nye hanekam.

Og etter 71 minutter var Carew sentral da Villa burde tatt ledelsen. En kanonade av avslutninger fra henholdsvis Agbonhalor, Carew og Heskey ble stoppet av en iherdig Figueroa, og Wigan hadde både flaksen og innsatsen med seg.

Store sjanser

Like etterpå vendte Carew fint opp og fikk sendt i vei et skudd, men Kirkland plukket forsøket fra den store spissen.

To minutter senere ledet Gareth Barry an en god Villa-kontring. Hans innlegg ble brutt av Wigans Brown, og ballen gikk inn til Kirkland som tok ballen opp med hendene.

Dommer Rob Styles mente det var tilbakespill og Villa fikk et indirekte frispark på seks-syv meter.

Frisparket ble spilt til Carew som var umarkert på bakerste stolpe, men skuddet ble reddet av Scharner på streken. Returen gikk til Young som ladet kanonen, men nok en gang sto Scharner på streken med en reddende blokkering for Wigan.

Kun Villa

Nå var det bare ett lag på banen, og få minutter senere skulle Figueroa igjen være redningsmann for Wigan som såvidt klarte å klore seg fast til det ene poenget.

Agbonlahor fikk ballen i feltet og skulle bare avslutte enkelt forbi Kirkland da nevnte Figueroa fikk slengt et bein foran og klarert til corner.

De siste par minuttene av kampen ble mer hendelsesfattig, og Wigan drøyde ut tiden så godt de kunne for å ri i land ett poeng. Det svarte seg, og et Aston Villa-lag som har hatt mye tur i enkeltkamper denne sesongen kan føle seg snytt i kveld.