Meny

1.000 demonstrerte i Oslo

KREVER ENGASJEMENT: Tamiler i Norge demonstrerte utenfor Stortinget lørdag ettermiddag. Rundt 1000 mennesker hadde funnet veien til plassen og ytret høylytt misnøye mot mangelen på hjelp til tamilene på Sri Lanka. Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vil ha økt norsk engasjement i konflikten i Sri Lanka.

1.000 mennesker demonstrerte lørdag utenfor Stortinget med krav om økt norsk engasjement i konflikten på Sri Lanka.

Demonstrantene, de aller fleste tamiler bosatt i Norge, ropte slagord rettet mot den norske regjeringen.

- Norge må ta ansvar! Rett blikket mot Sri Lanka! Stopp blodbadet! ropte de rundt 1.000 demonstrantene.

– Vi er her for å vise støtte til våre slektninger som blir angrepet av regjeringsstyrkene, sier medieansvarlig Suthan Amtham for tamilorganisasjonen Tamilsangam i Norge til NTB.

Prekær situasjon

Situasjonen for sivilbefolkningen nord på Sri Lanka beskrives som prekær. Flere hundre tusen mennesker skal være innesperret av kampene mellom Tamiltigrene i LTTE og den srilankiske regjeringen. Både Tamiltigrene og den srilankiske regjeringen har fått kritikk for ikke å la sivile slippe ut av kampområdene.

–450.000 tamiler er i en prekær situasjon. 700 sivile er blitt drept av regjeringsstyrkene, og folk tør ikke å dra til de regjeringskontrollerte områdene av frykt for hva som vil skje med dem, sier parlamentsmedlem Selvarajah Kajendren til NTB. Han representerer den tamilske nasjonale alliansen i nasjonalforsamlingen på Sri Lanka.

- Vis ansvar

Kajendren mener Norge, med støtte fra EU og USA, må øke presset på Sri Lankas regjering for å få slutt på kampene nord på øya.

- Vi har trodd på den norske innsatsen i fredsprosessen helt siden 2002. Men nå må den vise ansvar og følge opp, sier Kajendren.

Ifølge politiet hadde den norske tamilorganisasjonen ikke søkt om nødvendig tillatelse til demonstrasjonen, som imidlertid gikk fredelig for seg. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus