Vinn eller forsvinn

NYE STEG: Endre Fotland Knutsen er en av mange unge Lyn-spillere som må ta ett steg videre skal klubben håpe på suksess i år. (Foto: Geir Råve/ABC Nyheter)
NYE STEG: Endre Fotland Knutsen er en av mange unge Lyn-spillere som må ta ett steg videre skal klubben håpe på suksess i år. (Foto: Geir Råve/ABC Nyheter)

<pDet er ikke midler til å fylle opp Lyn-stallen ytterligere enn de som allerede er der nå. Kent Bergeren sier at klubbens mange unge talenter må prestere over tid skal de lykkes i år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LA MANGA (ABC Nyheter): Et av de store spørsmålstegnene foran årets Tippeliga er osloklubben Lyn. Stallen er velfylt med unge talenter ispedd noen virkelige veteraner. Bergersen mener laget er avhengig av at unge bein holder koken oppe i årets sesong skal det være noe håp om lykkelige stunder på Ullevaal i år.

- Vi har mistet mange sentrale spillere siden i fjor og det er ikke penger til å hente nye inn. Det betyr i klartekst at de som allerede er her nå må vise ansvar og forsvare klubbens ære over tid, sier Lyn-trener Kent Bergersen til ABC Nyheter.

Vil svinge

Årets Lynutgave innholder navn som begynner å få noen år på baken i Tippeligaen. Men brorparten av klubbens spillere er nesten for nykommere å regne. Bergersen regner med at prestasjonene vil variere i løpet av sesongen.

- Vi må regne med at det vil svinge i løpet av året som kommer, det er helt naturlig. Men siden det er mange som er borte fra i fjor så tvinger det seg frem at de som får spille må ta ansvar. Jeg vil ikke legge overdrevet mye press på dem, men jeg både håper og tror at de vil utvikle seg litt videre siden i fjor.

Hele ni spillere i årets stall er 22 år eller yngre. Yngst av dem alle er foreløpig Gøran van den Burgt (18 år) og den islandske keeperen Arni Darri Petursson (blir 18 år i mars). ABC Nyheter får imidlertid opplyst at klubben vurderer å flytte noen juniorspillere opp i stallen innen kort tid.

Uheldig

Eneste nykommer som kan regnes som erfaren er tidligere Brann- og Stabækspiller

Petter Furuseth. Han skadet seg imidlertid på torsdagens trening og får ikke trent med laget på en stund. Furuseth dro lørdag hjem fra Spania for å å pleie en albue som hoppet ut av ledd.

Lyn-trener Kent Bergersen er spent foran en sesong som på mange måter er uviss for oslolaget. (Foto: Geir Råve/ABC Nyheter)Lyn-trener Kent Bergersen er spent foran en sesong som på mange måter er uviss for oslolaget. (Foto: Geir Råve/ABC Nyheter)

- Det er akkurat slike ting vi i år må unngå. I tillegg til at unggutta må stå frem er vi avhengige av at de rutinerte og erfarne spillerne ikke blir borte i lengre perioder. De er limet i laget. Blir de borte så kan vi få problemer. Det tar tid å kjøre inn nye spillere derfor var det uheldig at Petter fikk denne skaden, fortsetter Kent Bergersen som sier Furuseth slipper operasjon på sin skadde albue.

Bergersen trekker videre frem lagets bakre ledd som spesielt sårbart. Ryker noen av dem ut kan det bli tunge stunder for Bastionens voksende medlemsskare.

- Dersom Tommy Berntsen, Indridi Sigurdsson og Shane Stefanutto blir borte over tid vil det være noe som merkes.

Må tenke prestasjon

I fjor, tross unormalt mange utenomsportslige overskrifter i media, endte Lyn på en hederlig syvendeplass i Tippeligaen. Bergersen sier de ikke kan skru forventningene i taket foran årets sesong som starter med hjemmekamp mot Molde den 15. mars.

- Vi ser på oss selv som en slags underdog i år, noe annet ville vært urimelig. Jeg er sikker på at vi kommer til å ta poeng jevnt og trutt. Det viktigste for oss blir å tenke prestasjoner. Og som kjent så blir det ofte poeng av gode prestasjoner.

- Er dere avhengige av å ikke komme skeivt ut?

- Det vil jeg ikke si, men det er klart at å unngå et press på at "nå må vi ha poeng" er en fordel. Alle lag ønsker å starte så bra som mulig, det gjør også vi.

Fikk mange svar

Fredag spilte Lyn sin første kamp i årets La Manga Cup. Laget tapte 0-1 mot den regjerende svenske mesteren Kalmar FF. Bergersen var imidlertid fornøyd med mye av det han så.

- Vi møtte et godt lag og gjennomførte til tider en solid kamp. Vi fikk svar på mye av det vi trodde på forhånd, blant annet at vi har en del å jobbe med i den siste tredjedelen av banen. Vi må bli mer effektive foran mål, men også i avslutningsfasen som fører til opplagte målsjanser, sier Kent Bergersen til ABC Nyheter.

Mandag spiller Lyn ny kamp på La Manga. Da møter de Rosenborg som også tapte sin åpningskamp. Trønderne røk på straffer for det russiske laget Krylia.

Personvernpolicy