Politiet: - Spedbarnet ikke utsatt for vold

Politiet: - Spedbarnet ikke utsatt for vold
Politiet: - Spedbarnet ikke utsatt for vold
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDet er ingen ting som tyder på at det døde spedbarnet som ble funnet i Stavanger fredag formiddag, har vært utsatt for vold.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyste politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt lørdag ettermiddag.

- Det er ingen merker på barnet som tyder på vold, sa Rossebø til pressen, et drøyt døgn etter det makabre funnet på Våland like utenfor Stavanger sentrum.

Politiet bekrefter at barnet er ei jente, men foreløpig ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på den foreløpige obduksjonsrapporten fra Stavanger universitetssjukehus. Ifølge Stavanger Aftenblad var jenta ikke mer enn én time gammel da hun døde.

Rossebø bekrefter at barnet er lyst i huden, men kan ikke si annet om barnets opphav enn at det både kan være av europeisk og asiatisk opprinnelse.

Det var ved 10-tiden fredag politiet fikk melding om en pose merket Cubus som var satt igjen ved to tujaer i innkjørselen til en villa på Våland. Da politiet kom til stedet, kunne de raskt konstatere at posen inneholdt en død baby.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet vet fortsatt ikke når posen ble plassert der, men Rossebø sier politiet har observasjoner som gjør dem sikre på at det ikke skjedde før klokken 15 torsdag ettermiddag.

Rossebø opplyser at politiet antar at posen med den lille jenta trolig ble plassert der natt til fredag eller fredag morgen.

Politiet er ferdig med de tekniske undersøkelsene på funnstedet. Det er gjennomført rundspørring i nabolaget, uten at politiet har kommet noe nærmere hva som faktisk har skjedd.

Ernst K. Rossebø sier politiet ikke har kommet noe nærmere i jakten på spedbarnets mor. Han oppfordrer fortsatt folk til å tipse Stavanger-politiet i denne saken, og understreker at tips kan gis anonymt.

- Det er ingen som har sett noen sette posen der, og vi er ikke noe nærmere en løsning i dag enn vi var fredag, sier Rossebø.

Åtte politifolk jobber lørdag med den spesielle saken, to av dem er etterforskere fra Kripos, resten fra Rogaland politidistrikt. (©NTB)