Meny

Knuste konkurrentene

SAPPORO: Utsikten fra toppen av bakken er fantastisk. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdenscupleder Gregor Schlierenzauer var suveren i Sapporo. Østerrikeren vant lørdagens verdenscuprenn med 36,4 poeng ned til landsmannen Thomas Morgenstern.

Schlierenzauer hoppet 133 og 120,5 meter. Det ga klar seier med 253,3 poeng. Seieren var Schlierenzauers åttende for sesongen og 19. totalt i verdenscupen.

Morgenstern noterte 216,9 poeng. Det ble også østerriksk på tredjeplass gjennom Wolfgang Loitzl. Dermed ble det tredobbelt østerriksk i Sapporo. Roar Ljøkelsøy ble beste nordmann på sjetteplass med 186,5 poeng.

«Ljøken» har slitt denne sesongen, men svev på 116 og 104 meter holdt til en hyggelig plassering i Japan. Det var varierende forhold i Sapporo, og det preget da også rennet.

Kim René Elverum Sorsell ble nummer 17. Det er bestenotering for Ullensaker-hopperen i verdenscupen. Vegard Sklett ble nummer 24 og tok sine første verdenscuppoeng.

Den tidligere storhopperen Sigurd Pettersen fikk det ikke helt til, og måtte nøye seg med 26.-plass. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus