- Ikke mer enn én time gammel

FUNNET: I denne hagen ble posen med den døde babyen funnet på Våland i Stavanger. Foto: Scanpix.
FUNNET: I denne hagen ble posen med den døde babyen funnet på Våland i Stavanger. Foto: Scanpix.

<pSpedbarnet som ble funnet i en hage i Stavanger fredag formiddag, var trolig ikke mer enn én time gammelt da det døde.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ennå ikke sikkert om barnet var dødfødt eller om det døde etter forløsningen, men ifølge Stavanger Aftenblad var barnet ikke mer enn én time gammel. Babyen var ifølge avisen hvit i huden. Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med barnets kjønn.

Ifølge avisen er det ventet at en foreløpig obduksjonsrapport fra Stavanger universitetssjukehus vil være klar tidligst lørdag formiddag.

Politiet håper nå at de kommer i kontakt med moren til spedbarnet. Erfaringer fra lignende saker er at moren selv eller andre som vet noe om saken, forholdsvis kort tid etter kommer med opplysninger.

Fredag kveld hadde i underkant av ti vitner kommet med opplysninger som politiet karakteriserer som viktige og interessante. Seks taktiske etterforskere jobber med saken, fire av dem fra Rogaland politidistrikt, de to andre fra Kripos, skriver avisen. Politioverbetjent Bjørn Torleif Vanvik leder etterforskningen.

Funnet i pose

Det var ved 10-tiden fredag politiet fikk melding om en pose merket Cubus som var satt igjen i innkjørselen til en villa i boligstrøket Våland litt utenfor Stavanger sentrum.

Da politiet kom til stedet, kunne de raskt konstatere at posen inneholdt en død baby.

– Barnet var helt nyfødt, opplyste politistasjonssjef Henry Ove Berg da han orienterte om funnet.

Han ville ikke gå ut med nærmere opplysninger om barnet eller om det bar preg av skade. Barnet ble brakt til Stavanger universitetssjukehus og saken etterforskes som et mistenkelig dødsfall.

– Dette er en tragedie for dem det gjelder. Det må være noen pårørende som sitter der ute et sted. Alle som arbeider med funnet av et dødt barn blir berørt, også vi som arbeider med dette, sa Berg.

Trodde det var en katt

I boligområdet Våland gjorde funnet sterkt inntrykk. En eldre kvinne var den første som oppdaget posen med det døde spedbarnet.

– Jeg så posen da jeg skulle ta drosje til legen. Da jeg kom tilbake, sto den fortsatt der, fortalte kvinnen til NTB.

– Jeg løftet på posen, og den var tung. Jeg tenkte at det kanskje var en død katt i posen og ringte politiet, sa kvinnen. Hun ønsker ikke å stå fram med navn og var fredag ettermiddag sliten etter å ha sittet i avhør hos politiet.

Kvinnen fortalte at hun ikke så hva som lå i posen før hun ringte politiet.

– Da politiet kom, åpnet de posen og sa til meg at jeg ikke skulle se, fortalte hun.

Natt til fredag

Boligen der barnet ble funnet, ligger i et pent villastrøk like utenfor Stavanger sentrum. Posen med barnet lå ved to tujaer like ved inngangen til en villa.

Kvinnen som oppdaget posen, så verken gående eller kjørende som kan settes i forbindelse med det makabre funnet.

Politiet antok fredag at noen hadde satt fra seg posen der i løpet av natt til fredag eller fredag morgen. (©NTB)

Personvernpolicy