Meny

Siste nytt før runden

STORKAMP: Liverpool og Chelsea møtes på Anfield søndag. Foto: AP/Simon Dawson

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kort mellom slagene i England om dagen, og her er siste nytt før helgens Premier League-runde.

Lørdag:

Stoke City-Manchester City

Arena: Britannia Stadium Tid: 13.45 TV: Canal+ Sport1 Form: TTUTT/TSUSS

Stoke: Har tatt ett poeng på de siste fem kampene, og ligger på nest siste plass på tabellen. Ble overkjørt med 3-0 før halvtimen var spilt av Tottenham i midtuken. Mangler Diao, Sidibe og Davies.

Manchester City: Har vunnet to kamper på rad, og mot Newcastle sist slo Craig Bellamy til med scoring i sin debutkamp. Mangler Benjani, Wright-Phillips, Petrov, Johnson og Bojinov med skader.

Arsenal-West Ham United

Arena: Emirates Stadium Tid: 16.00 TV: Canal+ Sport1 Form: USSSU/SSUSS

Arsenal: Reddet ett poeng på overtid mot Everton onsdag etter Robin Van Persies fantastiske avslutning. Må klare seg uten Silvestre et par uker til, og Fabregas, Walcott og Rosicky er fortsatt ute. Har ikke tapt på ni kamper.

West Ham: Gianfranco Zola har fått sving på West Ham den siste tiden og har hentet 13 av 15 poeng på de siste fem kampene. Holdt åttendeplassen på tabellen etter seieren mot Fulham onsdag. Uten Ashton og Gabbidon til London-derbyet i ettermiddag.

Aston Villa-Wigan Athletic

Arena: Villa Park Tid: 16.00 TV: Canal+ Sport2 Form: USSSS/SSTTU

Aston Villa: Aston Villa imponerer stort om dagen og har fire strake seire i Premier League. Er poenget bak Liverpool og Chelsea, samt tre bak ledende Manchester United. Mangler viktige Laursen, Bouma og Carew til kampen, mens Young er suspendert.

Wigan: Kom tilbake helt på tampen mot Liverpool onsdag, og Mido gjorde en scorende debut etter at han kom til Steve Bruce og co på lån fra Middlesbrough. Keeper Chris Kirkland kan returnere etter en ryggskade, mens Edman og Valencia begge står over.

Bolton-Tottenham

Arena: Reebok Stadium Tid: 16.00 TV: Canal+ SportExtra Form: TTTTU/UTTUS

Bolton: Dårlig form hos Bolton om dagen, og etter fire strake tap klarte de å rote bort en 2-0 ledelse til 2-2 mot Blackburn i midtuken. Kaptein Kevin Nolan meldte overgang til Newcastle i går, og blir vanskelig å erstatte. Bolton mangler også skadde Vaz Te.

Tottenham: Ledet 3-0 før halvtimen var spilt mot Stoke tirsdag og Jermain Defoe har kommet godt i gang med tre socringer på de fire siste kampene etter returen til White Hart Lane. Mangler King, Hutton, Jenas, Bent og muligens O´Hara. Nysignerte Palacios kan få sin debut.

Fulham-Portsmouth

Arena: Craven Cottage Tid: 16.00 Form: SUUTT/TTTUT

Fulham: Roy Hodgsons mannskap er inne i en svak poengmessig periode. Har tapt for West Ham og Sunderland siden uavgjorte resultat mot både Tottenham og Chelsea. Mangler Kamara og Teymourian til ettermiddagens oppgjør.

Portsmouth: Belhadj er suspendert etter å ha blitt utvist mot Villa i siste kamp, og ogå Kranjcar, Diop, Hughes, Wilson, Davis er ute. Kaptein Campbell er også meget tvilsom. Det er med andre ord store skadeproblemer for Tony Adams før den vanskelige bortekampen mot Fulham.

Hull City-West Bromwich Albion

Arena: KC Stadium Tid: 16.00 Form: TTTTT/TSTST

Hull: Ekspertene forventet at dette skulle være et bunnoppgjør før sesongen, men Hulls overraskende start gjør at de er vesentlig bedre plassert enn WBA. Men laget er inne i en meget svak periode med seks strake tap, og deres gode start kan bli gull verdt. Mangler Dawson, Folan og Gardner til denne kampen.

West Bromwich: WBA er fortsatt bunnlaget i ligaen, men med 21 poeng har de bare ett poeng til sikker grunn. Store skadeproblemer foran dagens kamp. Mangler Miller, Olsson, Barnett, Greening, Clement, Meite og Morrison. Venstreback Paul Robinson ble utvist mot Man Utd sist, men hans røde kort er blitt opphevet av FAs disiplinærkomite.

Middlesbrough-Blackburn

Arena: Riverside Tid: 16.00 Form: TTUTT/SUUSU

Middlesbrough: Viktig bunnoppgjør på Riverside i dag hvor ett poeng skiller lagene. Marlon King debuterer for sitt nye hjemmepublikum etter å ha kommet på lån fra Hull. Digard og O´Neil er suspendert, mens Taylor, Aliadiere, Hoyte og Walker er skadet.

Blackburn: Sterkt comeback mot Sam Allardyces gamle klubb Bolton i midtuken (fra 0-2 til 2-2) og tar med seg selvtillitt gjennom å ikke ha tapt på de fem siste. Mangler Reid, Dunn og Santa Cruz.

Manchester United-Everton

Arena: Old Trafford Tid: 18.30 TV: Canal+ Sport1 Form: SSSSS/SSSUU

Manchester United: Etter en enormt imponerede forestilling mot WBA tirsdag (5-0) kan Manchester United dra fra både Chelsea og Liverpool på tabelltoppen med seier mot Everton. De to rivalene møtes nemlig ikke før søndag. Lang skadeliste for hjemmelaget med Welbeck, Fabio, Rafael, Park, Nani, Rooney, Anderson, Evans, Ferdinand, Evra, Hargreaves og Brown ute. Har spilt 11 kamper på rad i serien uten å slippe inn mål.

Everton: Surt poengtap på overtid mot Arsenal sist, og går rett til ny kamp mot ett topp fire-lag i ettermiddag. Har også møtt Liverpool to ganger den siste tiden, og bitt godt fra seg med 1-1 i begge oppgjørene. Mangler Yobo, Saha, Valente og Vaughan.

Søndag:

Newcastle-Sunderland

Arena: St. James´ Park Tid: 14.30 TV: Canal+ Sport1 Form: TTUTT/UTUTS

Newcastle: Står i verste fall uten hele 12 spillere til lokaloppgjøret. Owen og Barton ble langtidsskadd (ute til april) mot Man City onsdag, og Kadar er ute til juni. Ellers er Beye og Gonzalez ute, mens N´Zogbia, Given, Capapa, Ameobi, Viduka og Martins alle er usikre før avspark. Hjemmelaget har heller ikke vunnet på fem kamper, og er to poeng unna nedrykk.

Sunderland: Vant mot Fulham tidligere denne uken og ligger tre poeng over sin naborival i Premier League. Sliter derimot med en del skader før kampen og McCartney, Richardson, Nosworthy, Ward og Gordon er alle ute til det intense lokalderbyet. Har også mistet Chimbonda i uken som er gått.

Liverpool-Chelsea

Arena: Anfield Tid: 17.00 TV: Canal+ Sport1 Form: SSUUU/SUTSS

Liverpool: Etter tre uavgjorte kamper på rad har Liverpool falt ned til tredjeplass på tabellen. Tar med seg god selvtillitt fra forrige oppgjør mot London-laget etter at de var det laget som endte Chelseas 86 kamper på hjemmebane uten tap i høst. Degen, Arbeloa og Alonso mangler.

Chelsea: Har kommet seg tilbake på vinnersporet med to strake seire, henholdsvis mot Stoke og Middlesbrough etter det sviende 3-0 nederlaget på Old Trafford. Har også gjeninntatt andreplassen på tabellen den siste uken på bekostning av Liverpool. Carvalho, Cole, Malouda og Essien er skadet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus