Meny

Tone mot Wenche i kveld

I kveld konkurrerer disse artistene i den andre semifinalen i Melodi Grand Prix: Wenche Myhre, Publiners, Tine Wulff, Alexander Stenerud, Janni Santillan, Julius Winger, Tone Damli Aaberge. Foto: NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld deltar Wenche Myhre (61) i Melodi Grand Prix for syvende gang. For utfordrer og oddsfavoritt Tone Damli Aaberge (20) er dette det første møtet med MGP. – Vi frykter konkurransen fra hverandre, innrømmer de.

45 år etter at Wenche Myhre (61) deltok i Melodi Grand Prix for første gang, er det i kveld klart for et gjensyn med musikkveteranen i den andre delfinalen i årets MGP.

Fire ganger har hun deltatt for Norge. To ganger har hun sunget for Tyskland. Men selv om 61 år gamle Wenche Myhre må regnes som en veteran i Melodi Grand Prix-sammenheng, frykter hun konkurransen fra de yngre generasjonene.

– Jeg har faktisk bare hørt litt av årets låter. Jeg har valgt ikke å høre dem før konkurransen, ellers så blir jeg så deprimert over hvor flinke de andre er, ler Wenche Myhre på telefon fra frisørstolen to dager før delfinalen i Bodø.

Hun innrømmer at musikkonkurransen har forandret seg mye siden hun deltok med «La Meg Være Ung» første gang i 1964. Samtidig mener hun at gleden og folkefesten rundt arrangementet har bestått.

Wenche Myhre under den norske Melodi Grand Prix finalen i Oslo Spektrum forrige gang hun deltok, i 1992. Foto: Scanpix.Wenche Myhre under den norske Melodi Grand Prix finalen i Oslo Spektrum forrige gang hun deltok, i 1992. Foto: Scanpix.

– Ja, det handler ikke bare om å bli nummer én eller to. Det handler om å være med på en stor fest, og så får vi gjøre det beste ut av det og være med på denne festen. Jeg håper jo på finaleplass. Skal vi ha fest, så skal vi ha fest!

«Alt Har En Mening Nå»

Det er Wenche Myhre som er første artist ut i den andre semifinalen i Bodø i kveld. Da skal hun synge låta «Alt Har En Mening Nå», en låt ABC Nyheter har gitt terningkast tre og karakterisert som en svingende gladlåt, som dessverre er et par tiår utdatert.

– Jeg synes det var veldig gøy å få forespørsel om å delta, og jeg likte låta. Det er en gladlåt med energi. Jan Vincent Johannesen har skrevet teksten, og jeg synes han er så flink til å beskrive øyeblikket og si ting med enkle ord. Det er en låt som er myntet på alle, uansett hvor i livet de står, forteller Wenche Myhre.

Frykter konkurransen

I delfinalen konkurrerer hun med Publiners, Tine Wulff, Alexander Stenerud, Janni Santillan, Julius Winger og oddsfavoritt Tone Damli Aaberge. Myhre innrømmer at sistnevnte kan bli en solid utfordrer.

– Ja, det er spennende med Tone. Hun er en flott jente, men jeg har bare hørt deler av låta hennes så langt. Og så har jeg hørt litt av Alexander Rybaks låt også, han er jo så flink. Det skal bli en kjempespennende konkurranse!

- Noen runder med meg selv

For Tone Damli Aaberge (20) er kveldens delfinale det første møtet med Melodi Grand Prix-sirkuset. Hun kom til Bodø tidlig torsdag, og overfor ABC Nyheter gir hun uttrykk for at hun gleder seg stort, men at hun på forhånd var litt ambivalent til om hun i det hele tatt ville være med i konkurransen.

– Ja, jeg gikk noen runder med meg selv før jeg bestemte meg for å være med på Melodi Grand Prix. Det er jo et stort show, og ikke bare noe man kaster seg uti. Men nå kommer jeg snart ut med ny plate, så da tenkte jeg at det bare er å kjøre på.

Sin egen låt «Butterfly» beskriver hun som en frisk og fengende poplåt som handler om å være preget av en situasjon og kanskje kjenne kriblingen i magen. En situasjon Aaberge sier at hun godt kan identifisere seg med.

Låtene de andre artistene skal fremføre har hun valgt ikke å høre ennå.

– Nei, jeg har faktisk ikke hørt noen av de andre låtene, blant annet fordi jeg ikke vil uttale meg om dem. Men det er klart at man frykter jo konkurransen fra Wenche Myhre. Hun er jo en flott representant!

Tar ingenting for gitt

Oddsfavoritten vil heller ikke spekulere i hvordan det går med sin egen plassering i delfinalen i Bodø. Av de syv låtene som skal fremføres vil to bli plukket ut direkte til finalen i Oslo, mens to andre må igjennom en ekstra delfinale i Ålesund.

– Jeg tar ingenting for gitt i forhold til resultatet. Jeg håper bare at folk vil synes at låta er kul, og at de stemmer på den dersom de liker den. Jeg tror uansett det blir utrolig kjekt!


Her er vår vurdering av kveldens låter:


Wenche Myhre: «Alt Har En Mening Nå »
Svingende gladlåt som sitter lett i øret. Wenche Myhre er en flink entertainer, og for mange vil det være morsomt med et comeback. Men arenaen bør kanskje ikke være Melodi Grand Prix - og låten er minst et par tiår utdatert. Den virker nærmest provoserende uoriginal.

Publiners: «Te Stein »
Spennende irskaktig arrangement og lovende begynnelse. Men etter ti sekunder starter vokal og melodi, og da blir det dessverre full skuff. Instrumentalbitene er bedre enn vokal og hovedmelodi.

Wulff: «Ride»
Marte Wulff har skrevet en fin, lavmælt og god melodi som sikkert vil leve lenge på NRK P1. Låta fremfører av søsteren Tine og er mindre pretensiøst enn mye annet. Ingen tradisjonell MGP-låt, noe som oppleves som et pluss. Musikalsk sett er dette en av de sterkeste låtene blant årets 21 melodier, men det spørs om den ikke vil drukne litt i en internasjonal finale.

Alexander Stensrud: «Find My Girl»
Ene halvdelen av Zuma, som også leverte bidrag i fjor. Og det er et visst Zuma-preg over denne låten også. Blant de bedre, uten å heve seg helt. Starter som en ballade, men bygger seg opp til en enkel og grei diskopoplåt.

Janni Santillan: «(Like You Did) Yesterday»
Janni Santillan har en fin og sart stemme. Men hovedopplevelsen av denne låta er dessverre at det er en kjedelig klisjeballade om hjerte og smerte og ulykkelig kjærlighet helt uten brodd eller utfordringer. Det er fristende å trekke paralleller til gåten om hva det er som går og går og aldri kommer til døra.

Julius Winger: «Like An Angel »
Denne låta føles som en svulstig sms noen har valgt å lage en låt rundt. Låta er av typen «grei nok», men teksten må være hentet fra læreboken i klisjeer. Eller hva du sier til «If there's a heaven - that's where you'll be. Because you are my everything, just like an angel to me». Dette høres ut som engelske diktrim, slik de fortonet seg i femteklasse. Fysj!

Tone Damli Aaberge: «Butterflies»
Dette er en enkel og ukomplisert poplåt signert David Eriksen og Tone Damli Aaberge. Tone er både sjarmerende og synger godt, og låta er absolutt blant de bedre i konkurransen, men særlig utfordrende eller overraskende er den ikke. Og er det bare undertegnede som mener at arrangementet minner mye om strykearrangementet til Annie Lennox' «Walking On Broken Glass» eller Coldplays «Viva La Vida»?

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:23 Vanlig gatelys? Nei, dette er faktisk mye smartere07:19 OL-kvoteplasser trukket fra verdenscupstevne i skyting grunnet politisk konflikt07:13 Zuccarello etter tap: – Jeg har hatt veldig mange fine år her06:55 Skar: – Ingen har vært i nærheten06:39 Glatte veier flere steder i landet06:39 Person til sykehus med stikkskader i Oslo06:30 Suksess eller fiasko for Riiber i VM-byen06:29 Amerikanere refser Smollett for å ha forsøkt å splitte landet06:19 Svensk undersøkelse: Eggstokkoperasjon ofte unødvendig06:05 Dopinghistorier: Holdt på urinen i 24 timer, hoppet ut av vinduet og livstruende syk av feil blod06:00 Moxnes ber om strakstiltak mot dårlig skodde vogntog05:50 Dette skjer i dag05:43 Japansk sonde landet på asteroide05:30 Dette skjedde i natt05:23 Strømmen tilbake i Møre og Romsdal05:09 Dømt til livsvarig fengsel for bilmassakre i Australia04:45 Kraftig brann i bilforretning i Hokksund04:44 Nicaraguas president vil til forhandlingsbordet04:43 Israelsk romfartøy på vei mot månen04:41 Krisemåling for Frp03:42 Ruud imponerte igjen, til kvartfinale i Rio de Janeiro03:34 To av El Chapos sønner siktet i USA03:33 17-åring utsatt for grovt ran på tog i Asker03:11 HBO saksøkt etter Michael Jackson-dokumentar02:08 Tidligere Trump-rådgiver fikk rettsreprimande02:07 Norges Bank anklager aktivister for pengeforfalskning01:39 200 amerikanske soldater blir igjen i Syria00:43 Kvinne avdramatiserer Giske-video00:24 Boasson Hagen syk, bryter i Algarve00:13 4.000 nordmenn pådrar seg korsbåndsskader hvert år23:54 Arsenal slo tilbake etter flaut tap og avanserte i europaligaen23:51 Chelsea sendte Andreas Vindheims Malmö ut av europaligaen23:19 Ulset utenfor pallen på normaldistansen23:06 Guaido på vei mot grensa til Colombia22:41 Alle insektene i Norge skal telles22:17 Vitner: – Drapssiktede i Haugesund truet bilister med stokk22:05 Høgre føreslår fråværsgrense i ungdomsskulen22:03 USA og Kina gjør nytt forsøk på å få slutt på handelskrigen21:39 IS-jente ber britiske myndigheter vise nåde21:09 Fikk ikke kjøre videre med denne stikkende ut20:56 – Stortingets spørretime er vårt Paradise Hotel20:31 Ikea gir Zlatan köttbullar for resten av livet20:11 Kvinnen i Giske-videoen: - Dette var ikke noe mer enn en dans19:57 Iversen oppgitt over Ustjugov: – Det virker som han er litt ukontrollerbar19:39 Knust Skistad ville låse seg inne på rommet19:24 The Monkees-bassist Peter Tork er død19:20 Bronsevinner Eide: – Det har vært den tøffeste tiden i livet mitt19:04 Norsk IS-terrorist vil dø for sekten i Syria18:56 Klopp: – Solskjær hører hjemme i en toppklubb18:45 To til sykehus etter arbeidsulykke på Romerike18:28 Falla-gullet ga full glede etter tøff høst for Eide18:11 Skulle nesten tro varebilen var lastet med bly...18:06 Salmonellasmitte påvist i fem fylker18:06 Klæbo og Iversen går lagsprinten18:01 Monsen: – Johannes brydde seg ikke17:56 Video frigjort: Her forsøker smuglerne å unnslippe militærhelikopteret17:28 Verdens største bie var ikke utryddet16:55 Veltet statue av overgrepsanklaget prest i Gdansk16:08 Klæbo parkerte konkurrentene og tok VM-gull på sprinten15:54 Gull til Falla, bronse til Eide på VM-sprinten15:42 Falla til finale da Skistad falt i semifinale15:39 Skuespiller Henrik Scheele er død15:25 Undersøkelse: Over 30 prosent av etterforskningsressursene brukes på nær 3 prosent av sakene15:23 Ustjugov raste mot Klæbo etter sprintmiss14:47 Adam gruer seg til jobb hver dag14:27 – Doping er ikke forbeholdt russerne13:59 Beboere på eldrehjem får senere middag13:56 USAs finanstilsyn gransker Danske Bank13:44 58 jerv tatt under lisensjakta13:43 TV4-profil mistenkt for grov voldtekt av mindreårig13:23 Vegard Ulvang: – Vi vil bremse utviklingen13:09 Alle norske videre – Klæbo slått av Ustjugov13:05 Helgen kan gi rekordvarme og fare for skred og flom12:44 Fire norske videre til kvartfinalene – Weng ute12:23 Kristoff brøt etter velt i Tour of Oman12:23 Minst 26 personer omkom under uvær i Pakistan12:05 Storebror Kjos: – Dette er katastrofe12:05 – Flypriser er ikke lett å bli klok på11:54 Norwegian erkjenner at kassen nesten var tom11:52 Norsk VM-speaker på sykehus11:26 Frigir navnet på kvinnen som ble drept på gravlund11:21 Over 2.500 barn lever i flyktningleirer i Syria11:19 Oljeselskapene forventer investeringer på 170 milliarder kroner i Norge i år11:18 Paven krever handling på toppmøte om overgrep11:17 Breakdance på OL-programmet i 202410:49 Kvinne må betale millionbeløp tilbake til Nav10:46 Greta (16) ga EU en lekse i klimapolitikk10:04 Mistenkelig dødsfall i Harstad09:51 Guardiola: – Vi er ikke klare til å kjempe om mesterligatittelen09:16 Flyselskap benekter at de spionerer på passasjerene09:16 Mann dømt til 16 års fengsel i overgrepssak09:04 Sentrumskandidater går sammen i Israel08:40 Abort eller ikke – alene om vanskelig valg08:39 Michael Cohen vitner i Kongressen neste uke08:38 Svensken som har vunnet mer enn Marit Bjørgen07:56 Tybring-Gjedde: – Hun misforstår ytringsfrihet07:51 NAF: Folk vil ha kraftigere lut mot farlige vogntog07:47 Pelosi ber om støtte til resolusjon mot unntakstilstanden07:32 Stjernen vil revansjere «nesten-opplevelsen»07:24 – USA må være militært beredt i verdensrommet
Siste nytt
07:23MotorVanlig gatelys? Nei, dette er faktisk mye smartere07:19SportOL-kvoteplasser trukket fra verdenscupstevne i skyting grunnet politisk konflikt07:13SportZuccarello etter tap: – Jeg har hatt veldig mange fine år her06:55SportSkar: – Ingen har vært i nærheten06:39NorgeGlatte veier flere steder i landet06:39NorgePerson til sykehus med stikkskader i Oslo06:30SportSuksess eller fiasko for Riiber i VM-byen06:29VerdenAmerikanere refser Smollett for å ha forsøkt å splitte landet06:19VerdenSvensk undersøkelse: Eggstokkoperasjon ofte unødvendig06:05SportDopinghistorier: Holdt på urinen i 24 timer, hoppet ut av vinduet og livstruende syk av feil blod06:00NorgeMoxnes ber om strakstiltak mot dårlig skodde vogntog05:50NorgeDette skjer i dag05:43VerdenJapansk sonde landet på asteroide05:30NorgeDette skjedde i natt05:23NorgeStrømmen tilbake i Møre og Romsdal05:09VerdenDømt til livsvarig fengsel for bilmassakre i Australia04:45NorgeKraftig brann i bilforretning i Hokksund04:44VerdenNicaraguas president vil til forhandlingsbordet04:43VerdenIsraelsk romfartøy på vei mot månen04:41NorgeKrisemåling for Frp03:42SportRuud imponerte igjen, til kvartfinale i Rio de Janeiro03:34VerdenTo av El Chapos sønner siktet i USA03:33Norge17-åring utsatt for grovt ran på tog i Asker03:11VerdenHBO saksøkt etter Michael Jackson-dokumentar02:08VerdenTidligere Trump-rådgiver fikk rettsreprimande02:07NorgeNorges Bank anklager aktivister for pengeforfalskning01:39Verden200 amerikanske soldater blir igjen i Syria00:43NorgeKvinne avdramatiserer Giske-video00:24SportBoasson Hagen syk, bryter i Algarve00:13Norge4.000 nordmenn pådrar seg korsbåndsskader hvert år23:54SportArsenal slo tilbake etter flaut tap og avanserte i europaligaen23:51SportChelsea sendte Andreas Vindheims Malmö ut av europaligaen23:19SportUlset utenfor pallen på normaldistansen23:06VerdenGuaido på vei mot grensa til Colombia22:41NorgeAlle insektene i Norge skal telles22:17NorgeVitner: – Drapssiktede i Haugesund truet bilister med stokk22:05PolitikkHøgre føreslår fråværsgrense i ungdomsskulen22:03VerdenUSA og Kina gjør nytt forsøk på å få slutt på handelskrigen21:39VerdenIS-jente ber britiske myndigheter vise nåde21:09MotorFikk ikke kjøre videre med denne stikkende ut20:56Norge– Stortingets spørretime er vårt Paradise Hotel20:31NorgeIkea gir Zlatan köttbullar for resten av livet20:11PolitikkKvinnen i Giske-videoen: - Dette var ikke noe mer enn en dans19:57SportIversen oppgitt over Ustjugov: – Det virker som han er litt ukontrollerbar19:39SportKnust Skistad ville låse seg inne på rommet19:24KulturThe Monkees-bassist Peter Tork er død19:20SportBronsevinner Eide: – Det har vært den tøffeste tiden i livet mitt19:04VerdenNorsk IS-terrorist vil dø for sekten i Syria18:56SportKlopp: – Solskjær hører hjemme i en toppklubb18:45NorgeTo til sykehus etter arbeidsulykke på Romerike18:28SportFalla-gullet ga full glede etter tøff høst for Eide18:11MotorSkulle nesten tro varebilen var lastet med bly...18:06NorgeSalmonellasmitte påvist i fem fylker18:06SportKlæbo og Iversen går lagsprinten18:01SportMonsen: – Johannes brydde seg ikke17:56VerdenVideo frigjort: Her forsøker smuglerne å unnslippe militærhelikopteret17:28VerdenVerdens største bie var ikke utryddet16:55VerdenVeltet statue av overgrepsanklaget prest i Gdansk16:08SportKlæbo parkerte konkurrentene og tok VM-gull på sprinten15:54SportGull til Falla, bronse til Eide på VM-sprinten15:42SportFalla til finale da Skistad falt i semifinale15:39NorgeSkuespiller Henrik Scheele er død15:25NorgeUndersøkelse: Over 30 prosent av etterforskningsressursene brukes på nær 3 prosent av sakene15:23SportUstjugov raste mot Klæbo etter sprintmiss14:47Helse og livsstilAdam gruer seg til jobb hver dag14:27Sport– Doping er ikke forbeholdt russerne13:59Helse og livsstilBeboere på eldrehjem får senere middag13:56PengerUSAs finanstilsyn gransker Danske Bank13:44Norge58 jerv tatt under lisensjakta13:43VerdenTV4-profil mistenkt for grov voldtekt av mindreårig13:23SportVegard Ulvang: – Vi vil bremse utviklingen13:09SportAlle norske videre – Klæbo slått av Ustjugov13:05NorgeHelgen kan gi rekordvarme og fare for skred og flom12:44SportFire norske videre til kvartfinalene – Weng ute12:23SportKristoff brøt etter velt i Tour of Oman12:23VerdenMinst 26 personer omkom under uvær i Pakistan12:05PengerStorebror Kjos: – Dette er katastrofe12:05Reise– Flypriser er ikke lett å bli klok på11:54PengerNorwegian erkjenner at kassen nesten var tom11:52SportNorsk VM-speaker på sykehus11:26NorgeFrigir navnet på kvinnen som ble drept på gravlund11:21VerdenOver 2.500 barn lever i flyktningleirer i Syria11:19PengerOljeselskapene forventer investeringer på 170 milliarder kroner i Norge i år11:18VerdenPaven krever handling på toppmøte om overgrep11:17SportBreakdance på OL-programmet i 202410:49PengerKvinne må betale millionbeløp tilbake til Nav10:46VerdenGreta (16) ga EU en lekse i klimapolitikk10:04NorgeMistenkelig dødsfall i Harstad09:51SportGuardiola: – Vi er ikke klare til å kjempe om mesterligatittelen09:16ReiseFlyselskap benekter at de spionerer på passasjerene09:16NorgeMann dømt til 16 års fengsel i overgrepssak09:04PolitikkSentrumskandidater går sammen i Israel08:40Helse og livsstilAbort eller ikke – alene om vanskelig valg08:39VerdenMichael Cohen vitner i Kongressen neste uke08:38SportSvensken som har vunnet mer enn Marit Bjørgen07:56PolitikkTybring-Gjedde: – Hun misforstår ytringsfrihet07:51MotorNAF: Folk vil ha kraftigere lut mot farlige vogntog07:47VerdenPelosi ber om støtte til resolusjon mot unntakstilstanden07:32SportStjernen vil revansjere «nesten-opplevelsen»07:24Verden– USA må være militært beredt i verdensrommet
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus