Tone mot Wenche i kveld

I kveld konkurrerer disse artistene i den andre semifinalen i Melodi Grand Prix: Wenche Myhre, Publiners, Tine Wulff, Alexander Stenerud, Janni Santillan, Julius Winger, Tone Damli Aaberge. Foto: NRK.
I kveld konkurrerer disse artistene i den andre semifinalen i Melodi Grand Prix: Wenche Myhre, Publiners, Tine Wulff, Alexander Stenerud, Janni Santillan, Julius Winger, Tone Damli Aaberge. Foto: NRK.

I kveld deltar Wenche Myhre (61) i Melodi Grand Prix for syvende gang. For utfordrer og oddsfavoritt Tone Damli Aaberge (20) er dette det første møtet med MGP. – Vi frykter konkurransen fra hverandre, innrømmer de.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

45 år etter at Wenche Myhre (61) deltok i Melodi Grand Prix for første gang, er det i kveld klart for et gjensyn med musikkveteranen i den andre delfinalen i årets MGP.

Fire ganger har hun deltatt for Norge. To ganger har hun sunget for Tyskland. Men selv om 61 år gamle Wenche Myhre må regnes som en veteran i Melodi Grand Prix-sammenheng, frykter hun konkurransen fra de yngre generasjonene.

– Jeg har faktisk bare hørt litt av årets låter. Jeg har valgt ikke å høre dem før konkurransen, ellers så blir jeg så deprimert over hvor flinke de andre er, ler Wenche Myhre på telefon fra frisørstolen to dager før delfinalen i Bodø.

Hun innrømmer at musikkonkurransen har forandret seg mye siden hun deltok med «La Meg Være Ung» første gang i 1964. Samtidig mener hun at gleden og folkefesten rundt arrangementet har bestått.

Wenche Myhre under den norske Melodi Grand Prix finalen i Oslo Spektrum forrige gang hun deltok, i 1992. Foto: Scanpix.Wenche Myhre under den norske Melodi Grand Prix finalen i Oslo Spektrum forrige gang hun deltok, i 1992. Foto: Scanpix.

– Ja, det handler ikke bare om å bli nummer én eller to. Det handler om å være med på en stor fest, og så får vi gjøre det beste ut av det og være med på denne festen. Jeg håper jo på finaleplass. Skal vi ha fest, så skal vi ha fest!

«Alt Har En Mening Nå»

Det er Wenche Myhre som er første artist ut i den andre semifinalen i Bodø i kveld. Da skal hun synge låta «Alt Har En Mening Nå», en låt ABC Nyheter har gitt terningkast tre og karakterisert som en svingende gladlåt, som dessverre er et par tiår utdatert.

– Jeg synes det var veldig gøy å få forespørsel om å delta, og jeg likte låta. Det er en gladlåt med energi. Jan Vincent Johannesen har skrevet teksten, og jeg synes han er så flink til å beskrive øyeblikket og si ting med enkle ord. Det er en låt som er myntet på alle, uansett hvor i livet de står, forteller Wenche Myhre.

Frykter konkurransen

I delfinalen konkurrerer hun med Publiners, Tine Wulff, Alexander Stenerud, Janni Santillan, Julius Winger og oddsfavoritt Tone Damli Aaberge. Myhre innrømmer at sistnevnte kan bli en solid utfordrer.

– Ja, det er spennende med Tone. Hun er en flott jente, men jeg har bare hørt deler av låta hennes så langt. Og så har jeg hørt litt av Alexander Rybaks låt også, han er jo så flink. Det skal bli en kjempespennende konkurranse!

- Noen runder med meg selv

For Tone Damli Aaberge (20) er kveldens delfinale det første møtet med Melodi Grand Prix-sirkuset. Hun kom til Bodø tidlig torsdag, og overfor ABC Nyheter gir hun uttrykk for at hun gleder seg stort, men at hun på forhånd var litt ambivalent til om hun i det hele tatt ville være med i konkurransen.

– Ja, jeg gikk noen runder med meg selv før jeg bestemte meg for å være med på Melodi Grand Prix. Det er jo et stort show, og ikke bare noe man kaster seg uti. Men nå kommer jeg snart ut med ny plate, så da tenkte jeg at det bare er å kjøre på.

Sin egen låt «Butterfly» beskriver hun som en frisk og fengende poplåt som handler om å være preget av en situasjon og kanskje kjenne kriblingen i magen. En situasjon Aaberge sier at hun godt kan identifisere seg med.

Låtene de andre artistene skal fremføre har hun valgt ikke å høre ennå.

– Nei, jeg har faktisk ikke hørt noen av de andre låtene, blant annet fordi jeg ikke vil uttale meg om dem. Men det er klart at man frykter jo konkurransen fra Wenche Myhre. Hun er jo en flott representant!

Tar ingenting for gitt

Oddsfavoritten vil heller ikke spekulere i hvordan det går med sin egen plassering i delfinalen i Bodø. Av de syv låtene som skal fremføres vil to bli plukket ut direkte til finalen i Oslo, mens to andre må igjennom en ekstra delfinale i Ålesund.

– Jeg tar ingenting for gitt i forhold til resultatet. Jeg håper bare at folk vil synes at låta er kul, og at de stemmer på den dersom de liker den. Jeg tror uansett det blir utrolig kjekt!


Her er vår vurdering av kveldens låter:


Wenche Myhre: «Alt Har En Mening Nå »
Svingende gladlåt som sitter lett i øret. Wenche Myhre er en flink entertainer, og for mange vil det være morsomt med et comeback. Men arenaen bør kanskje ikke være Melodi Grand Prix - og låten er minst et par tiår utdatert. Den virker nærmest provoserende uoriginal.

Publiners: «Te Stein »
Spennende irskaktig arrangement og lovende begynnelse. Men etter ti sekunder starter vokal og melodi, og da blir det dessverre full skuff. Instrumentalbitene er bedre enn vokal og hovedmelodi.

Wulff: «Ride»
Marte Wulff har skrevet en fin, lavmælt og god melodi som sikkert vil leve lenge på NRK P1. Låta fremfører av søsteren Tine og er mindre pretensiøst enn mye annet. Ingen tradisjonell MGP-låt, noe som oppleves som et pluss. Musikalsk sett er dette en av de sterkeste låtene blant årets 21 melodier, men det spørs om den ikke vil drukne litt i en internasjonal finale.

Alexander Stensrud: «Find My Girl»
Ene halvdelen av Zuma, som også leverte bidrag i fjor. Og det er et visst Zuma-preg over denne låten også. Blant de bedre, uten å heve seg helt. Starter som en ballade, men bygger seg opp til en enkel og grei diskopoplåt.

Janni Santillan: «(Like You Did) Yesterday»
Janni Santillan har en fin og sart stemme. Men hovedopplevelsen av denne låta er dessverre at det er en kjedelig klisjeballade om hjerte og smerte og ulykkelig kjærlighet helt uten brodd eller utfordringer. Det er fristende å trekke paralleller til gåten om hva det er som går og går og aldri kommer til døra.

Julius Winger: «Like An Angel »
Denne låta føles som en svulstig sms noen har valgt å lage en låt rundt. Låta er av typen «grei nok», men teksten må være hentet fra læreboken i klisjeer. Eller hva du sier til «If there's a heaven - that's where you'll be. Because you are my everything, just like an angel to me». Dette høres ut som engelske diktrim, slik de fortonet seg i femteklasse. Fysj!

Tone Damli Aaberge: «Butterflies»
Dette er en enkel og ukomplisert poplåt signert David Eriksen og Tone Damli Aaberge. Tone er både sjarmerende og synger godt, og låta er absolutt blant de bedre i konkurransen, men særlig utfordrende eller overraskende er den ikke. Og er det bare undertegnede som mener at arrangementet minner mye om strykearrangementet til Annie Lennox' «Walking On Broken Glass» eller Coldplays «Viva La Vida»?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:45 – Flytt kvinner ut av byen så de kjeder seg og får masse barn14:43 Politivarsler i Bergen har saksøkt staten14:36 Rajas «brun propaganda»-utspill følges opp i Frp14:34 Signalfeil førte til innstilte tog nord for Oslo14:11 Iranske medier melder at Iran har beslaglagt et tanksskip med dieselolje14:10 Långiverne sier ja til Norwegians gjeldsplan14:07 25 hus evakueres etter jordras i Nittedal13:59 Odense dropper plan om «Kim Larsens plass»13:36 Ho Chi Minh-byen vil ikke lenger ha hund på menyen13:32 Tre personer mistenkt for tortur av migranter pågrepet i Italia13:05 Åtte nye meldinger om syke hunder12:58 Dale vil ha slutt på parkeringskaos for elsparkesykler12:54 Skyting: Norsk EM-medalje i Italia12:53 FN: Rohingyaene i Myanmar risikerer folkemord12:44 Russland utplasserer nytt rakettforsvarssystem i Arktis12:17 Tutta får toppkarakter etter Solheim-triumfen: – Enkelt og greit legendarisk12:08 Bygninger i Nittedal evakuert etter jordras12:08 Åtte nye meldinger om syke hunder11:56 Bygninger i Nittedal evakuert etter jordras11:29 100 sauer tatt av flom i Surna og beboere isolert i Trøndelag11:13 EU tilfreds med russisk overgang fra dollar til euro11:12 Berge ute av VM, OL-toget ikke gått11:03 Stor forskjell på hvor robuste kommunene er om katastrofen inntreffer10:48 Netanyahu lover å annektere samtlige bosetninger10:33 Toåring som falt i elva utenfor livsfare10:33 Ødegaard om drømmemålet: – Det var galskap i det øyeblikket10:23 Storstreik i amerikansk bilindustri10:17 Politiet i Hongkong forsvarer bruken av skarpe skudd10:03 Evakuerte i Olden får flytte tilbake10:02 Hovland nærmer seg golfens topp 10009:48 Erdogan tar imot Putin og Rouhani for å diskutere Syria09:46 Zlatan etter hattrick: – Jeg er nok den beste i MLS noensinne09:45 Johnson og Juncker møtes til arbeidslunsj09:42 Oljeaksjer stiger kraftig etter historisk prishopp08:51 Uværet skaper trøbbel på Vestlandet08:34 Mange veier og fergeforbindelser stengt på Vestlandet08:33 Signalfeil gir innstillinger for tog mellom Oslo og Eidsvoll08:10 Vokalist Ric Ocasek i The Cars er død08:07 Flere fjelloverganger fremdeles stengt07:24 Zlatan satte klubbrekord i storseier mot Sporting Kansas06:57 SOHR: Åtte drept av bilbombe i Syria06:51 Trump sier USA er klare til å svare på angrepet mot Saudi-Arabia06:41 Norsk studie: Populære barn mindre utsatt for infeksjoner06:40 Rosenborg med klart mål i europaligaen: – Vi skal gå videre06:38 Meningsmåling: Plastavfall bekymrer folk flest mest06:36 Oljeprisen til værs etter angrepet mot Saudi-Arabias produksjon06:01 Økt ventetid hos Nav, tross tiltak for det motsatte06:00 Dette skjer i dag06:00 Sjeføkonom tror norske renteøkninger kan være over05:55 Legemiddelselskap ber om konkursbeskyttelse05:35 Dette skjedde i natt05:33 Demokrater vil stille høyesterettsdommer Brett Kavanaugh for riksrett05:30 Mohyeldeen Mohammads anke i Raja-trusselsaken opp for Høyesterett05:03 Uværet i Olden avtar, veier åpner igjen04:34 Opposisjonen i Venezuela sier forhandlingene er over04:27 Historisk maktskifte i Modum etter valget03:27 Analyse: Flytende havvind gull verdt for Norge, men satsing kreves02:37 Flere omkomne i flyulykke i Colombia02:29 Knallsterk PGA-avslutning av Hovland02:16 Helikoptersøk etter savnet jeger i Namdal00:42 Valdresflye stengt på grunn av uværet00:20 Trump tilbyr å bruke USAs oljereserver23:37 Latvier døde i båtulykke i Averøy23:35 Én død i skyting utenfor København22:33 Uværet fører til evakuering: - Folk kan bli innesperret22:04 Pellegrino og Kristiansund straffet formsvake Brann21:45 USA og Tyrkia med felles patruljer i ny buffersone i Syria21:43 Israel godkjenner ny bosetning to dager før valget20:51 Frp-nestleder Søviknes ferdig som ordfører20:23 Viking med sterk hjemmeseier over Odd20:22 Mjøndalen nærmere nedrykk tross poeng i Haugesund20:22 Stabæk kapret sterkt poeng mot Bodø/Glimt20:20 Molde utnyttet Glimt-poengtap og økte tabelledelsen20:19 Moses Mawa frelste Godset med viktig seier over bunnrival Ranheim19:48 Golfesset Suzann Pettersen legger opp19:34 Mann i 20-årene omkom etter trafikkulykke i Nannestad19:32 Assad kunngjør amnesti19:31 Trump fortsatt åpen for å møte Irans president18:40 Siv Jensen ber Grande rydde opp i Venstre18:21 Populær politiker kastet ut av bompengepartiet17:32 Sverige ruster kraftig opp: – Jorden skjelver under våre føtter17:30 Boris Johnson spår at Storbritannia vil løsrive seg som «Hulken»16:12 Person skadd i båtulykke i Averøy16:03 Ingen kilometergodtgjørelse for elsparkesykkel14:50 – Vi pleide å leke gjemsel her i skogen14:07 Mann i 70-årene bundet i hjemmet av to eller flere gjerningsmenn13:31 Gutt (2) kritisk skadd etter fall i elv i Steinkjer13:09 Kenyaner satte ny verdensrekord i halvmaraton12:58 Oljeprisen kan stige etter angrep i Saudi-Arabia12:34 Mange rammet av strømbrudd i Agder12:22 Gulltoalett stjålet fra Churchills fødested11:22 AUF-hateren har spredd avføring og dødstrusler i 30 år – nå er han dømt11:03 – Det er et økende måkehat i Norge10:50 Forskere med en visjon om én vaksine for alt – livet ut10:18 Litauer for retten for bildrap i Sandefjord10:09 Brannvesenet har kontroll på brann i enebolig i Soknedal09:30 Uvær i Sør-Norge – flere veier og fjelloverganger er stengt09:27 Ingvild Flugstad Østberg: – Jeg ventet på smellen07:51 Svart hull i midten av Melkeveien har stor appetitt07:32 Brann i bygård i Oslo slukket
Siste nytt
14:45Penger– Flytt kvinner ut av byen så de kjeder seg og får masse barn14:43NorgePolitivarsler i Bergen har saksøkt staten14:36PolitikkRajas «brun propaganda»-utspill følges opp i Frp14:34NorgeSignalfeil førte til innstilte tog nord for Oslo14:11VerdenIranske medier melder at Iran har beslaglagt et tanksskip med dieselolje14:10NæringslivLångiverne sier ja til Norwegians gjeldsplan14:07Nyheter25 hus evakueres etter jordras i Nittedal13:59VerdenOdense dropper plan om «Kim Larsens plass»13:36ReisenyheterHo Chi Minh-byen vil ikke lenger ha hund på menyen13:32VerdenTre personer mistenkt for tortur av migranter pågrepet i Italia13:05NorgeÅtte nye meldinger om syke hunder12:58PolitikkDale vil ha slutt på parkeringskaos for elsparkesykler12:54SportSkyting: Norsk EM-medalje i Italia12:53VerdenFN: Rohingyaene i Myanmar risikerer folkemord12:44PolitikkRussland utplasserer nytt rakettforsvarssystem i Arktis12:17SportTutta får toppkarakter etter Solheim-triumfen: – Enkelt og greit legendarisk12:08NorgeBygninger i Nittedal evakuert etter jordras12:08NorgeÅtte nye meldinger om syke hunder11:56NorgeBygninger i Nittedal evakuert etter jordras11:29Norge100 sauer tatt av flom i Surna og beboere isolert i Trøndelag11:13PengerEU tilfreds med russisk overgang fra dollar til euro11:12SportBerge ute av VM, OL-toget ikke gått11:03NorgeStor forskjell på hvor robuste kommunene er om katastrofen inntreffer10:48PolitikkNetanyahu lover å annektere samtlige bosetninger10:33NorgeToåring som falt i elva utenfor livsfare10:33SportØdegaard om drømmemålet: – Det var galskap i det øyeblikket10:23PengerStorstreik i amerikansk bilindustri10:17PolitikkPolitiet i Hongkong forsvarer bruken av skarpe skudd10:03NorgeEvakuerte i Olden får flytte tilbake10:02SportHovland nærmer seg golfens topp 10009:48PolitikkErdogan tar imot Putin og Rouhani for å diskutere Syria09:46SportZlatan etter hattrick: – Jeg er nok den beste i MLS noensinne09:45VerdenJohnson og Juncker møtes til arbeidslunsj09:42MakroøkonomiOljeaksjer stiger kraftig etter historisk prishopp08:51NorgeUværet skaper trøbbel på Vestlandet08:34ReisenyheterMange veier og fergeforbindelser stengt på Vestlandet08:33ReisenyheterSignalfeil gir innstillinger for tog mellom Oslo og Eidsvoll08:10KulturVokalist Ric Ocasek i The Cars er død08:07NorgeFlere fjelloverganger fremdeles stengt07:24SportZlatan satte klubbrekord i storseier mot Sporting Kansas06:57VerdenSOHR: Åtte drept av bilbombe i Syria06:51PolitikkTrump sier USA er klare til å svare på angrepet mot Saudi-Arabia06:41NorgeNorsk studie: Populære barn mindre utsatt for infeksjoner06:40SportRosenborg med klart mål i europaligaen: – Vi skal gå videre06:38NorgeMeningsmåling: Plastavfall bekymrer folk flest mest06:36VerdenOljeprisen til værs etter angrepet mot Saudi-Arabias produksjon06:01NorgeØkt ventetid hos Nav, tross tiltak for det motsatte06:00NorgeDette skjer i dag06:00NorgeSjeføkonom tror norske renteøkninger kan være over05:55VerdenLegemiddelselskap ber om konkursbeskyttelse05:35NorgeDette skjedde i natt05:33VerdenDemokrater vil stille høyesterettsdommer Brett Kavanaugh for riksrett05:30NorgeMohyeldeen Mohammads anke i Raja-trusselsaken opp for Høyesterett05:03NorgeUværet i Olden avtar, veier åpner igjen04:34VerdenOpposisjonen i Venezuela sier forhandlingene er over04:27NorgeHistorisk maktskifte i Modum etter valget03:27NorgeAnalyse: Flytende havvind gull verdt for Norge, men satsing kreves02:37VerdenFlere omkomne i flyulykke i Colombia02:29SportKnallsterk PGA-avslutning av Hovland02:16NorgeHelikoptersøk etter savnet jeger i Namdal00:42NorgeValdresflye stengt på grunn av uværet00:20VerdenTrump tilbyr å bruke USAs oljereserver23:37NorgeLatvier døde i båtulykke i Averøy23:35VerdenÉn død i skyting utenfor København22:33NorgeUværet fører til evakuering: - Folk kan bli innesperret22:04SportPellegrino og Kristiansund straffet formsvake Brann21:45VerdenUSA og Tyrkia med felles patruljer i ny buffersone i Syria21:43VerdenIsrael godkjenner ny bosetning to dager før valget20:51PolitikkFrp-nestleder Søviknes ferdig som ordfører20:23SportViking med sterk hjemmeseier over Odd20:22SportMjøndalen nærmere nedrykk tross poeng i Haugesund20:22SportStabæk kapret sterkt poeng mot Bodø/Glimt20:20SportMolde utnyttet Glimt-poengtap og økte tabelledelsen20:19SportMoses Mawa frelste Godset med viktig seier over bunnrival Ranheim19:48SportGolfesset Suzann Pettersen legger opp19:34NorgeMann i 20-årene omkom etter trafikkulykke i Nannestad19:32VerdenAssad kunngjør amnesti19:31VerdenTrump fortsatt åpen for å møte Irans president18:40PolitikkSiv Jensen ber Grande rydde opp i Venstre18:21PolitikkPopulær politiker kastet ut av bompengepartiet17:32VerdenSverige ruster kraftig opp: – Jorden skjelver under våre føtter17:30PolitikkBoris Johnson spår at Storbritannia vil løsrive seg som «Hulken»16:12NorgePerson skadd i båtulykke i Averøy16:03NorgeIngen kilometergodtgjørelse for elsparkesykkel14:50Verden– Vi pleide å leke gjemsel her i skogen14:07NorgeMann i 70-årene bundet i hjemmet av to eller flere gjerningsmenn13:31NorgeGutt (2) kritisk skadd etter fall i elv i Steinkjer13:09SportKenyaner satte ny verdensrekord i halvmaraton12:58VerdenOljeprisen kan stige etter angrep i Saudi-Arabia12:34NorgeMange rammet av strømbrudd i Agder12:22VerdenGulltoalett stjålet fra Churchills fødested11:22NorgeAUF-hateren har spredd avføring og dødstrusler i 30 år – nå er han dømt11:03Norge– Det er et økende måkehat i Norge10:50Helse og livsstilForskere med en visjon om én vaksine for alt – livet ut10:18NorgeLitauer for retten for bildrap i Sandefjord10:09NorgeBrannvesenet har kontroll på brann i enebolig i Soknedal09:30NorgeUvær i Sør-Norge – flere veier og fjelloverganger er stengt09:27SportIngvild Flugstad Østberg: – Jeg ventet på smellen07:51VerdenSvart hull i midten av Melkeveien har stor appetitt07:32NorgeBrann i bygård i Oslo slukket
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus