Meny

Tone mot Wenche i kveld

I kveld konkurrerer disse artistene i den andre semifinalen i Melodi Grand Prix: Wenche Myhre, Publiners, Tine Wulff, Alexander Stenerud, Janni Santillan, Julius Winger, Tone Damli Aaberge. Foto: NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld deltar Wenche Myhre (61) i Melodi Grand Prix for syvende gang. For utfordrer og oddsfavoritt Tone Damli Aaberge (20) er dette det første møtet med MGP. – Vi frykter konkurransen fra hverandre, innrømmer de.

45 år etter at Wenche Myhre (61) deltok i Melodi Grand Prix for første gang, er det i kveld klart for et gjensyn med musikkveteranen i den andre delfinalen i årets MGP.

Fire ganger har hun deltatt for Norge. To ganger har hun sunget for Tyskland. Men selv om 61 år gamle Wenche Myhre må regnes som en veteran i Melodi Grand Prix-sammenheng, frykter hun konkurransen fra de yngre generasjonene.

– Jeg har faktisk bare hørt litt av årets låter. Jeg har valgt ikke å høre dem før konkurransen, ellers så blir jeg så deprimert over hvor flinke de andre er, ler Wenche Myhre på telefon fra frisørstolen to dager før delfinalen i Bodø.

Hun innrømmer at musikkonkurransen har forandret seg mye siden hun deltok med «La Meg Være Ung» første gang i 1964. Samtidig mener hun at gleden og folkefesten rundt arrangementet har bestått.

Wenche Myhre under den norske Melodi Grand Prix finalen i Oslo Spektrum forrige gang hun deltok, i 1992. Foto: Scanpix.Wenche Myhre under den norske Melodi Grand Prix finalen i Oslo Spektrum forrige gang hun deltok, i 1992. Foto: Scanpix.

– Ja, det handler ikke bare om å bli nummer én eller to. Det handler om å være med på en stor fest, og så får vi gjøre det beste ut av det og være med på denne festen. Jeg håper jo på finaleplass. Skal vi ha fest, så skal vi ha fest!

«Alt Har En Mening Nå»

Det er Wenche Myhre som er første artist ut i den andre semifinalen i Bodø i kveld. Da skal hun synge låta «Alt Har En Mening Nå», en låt ABC Nyheter har gitt terningkast tre og karakterisert som en svingende gladlåt, som dessverre er et par tiår utdatert.

– Jeg synes det var veldig gøy å få forespørsel om å delta, og jeg likte låta. Det er en gladlåt med energi. Jan Vincent Johannesen har skrevet teksten, og jeg synes han er så flink til å beskrive øyeblikket og si ting med enkle ord. Det er en låt som er myntet på alle, uansett hvor i livet de står, forteller Wenche Myhre.

Frykter konkurransen

I delfinalen konkurrerer hun med Publiners, Tine Wulff, Alexander Stenerud, Janni Santillan, Julius Winger og oddsfavoritt Tone Damli Aaberge. Myhre innrømmer at sistnevnte kan bli en solid utfordrer.

– Ja, det er spennende med Tone. Hun er en flott jente, men jeg har bare hørt deler av låta hennes så langt. Og så har jeg hørt litt av Alexander Rybaks låt også, han er jo så flink. Det skal bli en kjempespennende konkurranse!

- Noen runder med meg selv

For Tone Damli Aaberge (20) er kveldens delfinale det første møtet med Melodi Grand Prix-sirkuset. Hun kom til Bodø tidlig torsdag, og overfor ABC Nyheter gir hun uttrykk for at hun gleder seg stort, men at hun på forhånd var litt ambivalent til om hun i det hele tatt ville være med i konkurransen.

– Ja, jeg gikk noen runder med meg selv før jeg bestemte meg for å være med på Melodi Grand Prix. Det er jo et stort show, og ikke bare noe man kaster seg uti. Men nå kommer jeg snart ut med ny plate, så da tenkte jeg at det bare er å kjøre på.

Sin egen låt «Butterfly» beskriver hun som en frisk og fengende poplåt som handler om å være preget av en situasjon og kanskje kjenne kriblingen i magen. En situasjon Aaberge sier at hun godt kan identifisere seg med.

Låtene de andre artistene skal fremføre har hun valgt ikke å høre ennå.

– Nei, jeg har faktisk ikke hørt noen av de andre låtene, blant annet fordi jeg ikke vil uttale meg om dem. Men det er klart at man frykter jo konkurransen fra Wenche Myhre. Hun er jo en flott representant!

Tar ingenting for gitt

Oddsfavoritten vil heller ikke spekulere i hvordan det går med sin egen plassering i delfinalen i Bodø. Av de syv låtene som skal fremføres vil to bli plukket ut direkte til finalen i Oslo, mens to andre må igjennom en ekstra delfinale i Ålesund.

– Jeg tar ingenting for gitt i forhold til resultatet. Jeg håper bare at folk vil synes at låta er kul, og at de stemmer på den dersom de liker den. Jeg tror uansett det blir utrolig kjekt!


Her er vår vurdering av kveldens låter:


Wenche Myhre: «Alt Har En Mening Nå »
Svingende gladlåt som sitter lett i øret. Wenche Myhre er en flink entertainer, og for mange vil det være morsomt med et comeback. Men arenaen bør kanskje ikke være Melodi Grand Prix - og låten er minst et par tiår utdatert. Den virker nærmest provoserende uoriginal.

Publiners: «Te Stein »
Spennende irskaktig arrangement og lovende begynnelse. Men etter ti sekunder starter vokal og melodi, og da blir det dessverre full skuff. Instrumentalbitene er bedre enn vokal og hovedmelodi.

Wulff: «Ride»
Marte Wulff har skrevet en fin, lavmælt og god melodi som sikkert vil leve lenge på NRK P1. Låta fremfører av søsteren Tine og er mindre pretensiøst enn mye annet. Ingen tradisjonell MGP-låt, noe som oppleves som et pluss. Musikalsk sett er dette en av de sterkeste låtene blant årets 21 melodier, men det spørs om den ikke vil drukne litt i en internasjonal finale.

Alexander Stensrud: «Find My Girl»
Ene halvdelen av Zuma, som også leverte bidrag i fjor. Og det er et visst Zuma-preg over denne låten også. Blant de bedre, uten å heve seg helt. Starter som en ballade, men bygger seg opp til en enkel og grei diskopoplåt.

Janni Santillan: «(Like You Did) Yesterday»
Janni Santillan har en fin og sart stemme. Men hovedopplevelsen av denne låta er dessverre at det er en kjedelig klisjeballade om hjerte og smerte og ulykkelig kjærlighet helt uten brodd eller utfordringer. Det er fristende å trekke paralleller til gåten om hva det er som går og går og aldri kommer til døra.

Julius Winger: «Like An Angel »
Denne låta føles som en svulstig sms noen har valgt å lage en låt rundt. Låta er av typen «grei nok», men teksten må være hentet fra læreboken i klisjeer. Eller hva du sier til «If there's a heaven - that's where you'll be. Because you are my everything, just like an angel to me». Dette høres ut som engelske diktrim, slik de fortonet seg i femteklasse. Fysj!

Tone Damli Aaberge: «Butterflies»
Dette er en enkel og ukomplisert poplåt signert David Eriksen og Tone Damli Aaberge. Tone er både sjarmerende og synger godt, og låta er absolutt blant de bedre i konkurransen, men særlig utfordrende eller overraskende er den ikke. Og er det bare undertegnede som mener at arrangementet minner mye om strykearrangementet til Annie Lennox' «Walking On Broken Glass» eller Coldplays «Viva La Vida»?
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus