Meny

Superspiss kneblet av RBK-stopperne

NESTEN: Roar Strand og resten av Rosenborgspillerne gjennomførte en solid kamp mot russiske Krylia, men maktet ikke å vinne. Alle de fire norske lagene tapte dermed sine åpningskamper i turneringen. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RBK-stopperne tok seg godt av den tsjekkiske superspissen Jan Koller i dagens kamp på La Manga. Men tross storspill endte det uavgjort i en kamp Rosenborg burde vunnet.

LA MANGA (ABC Nyheter):

Rosenborg-Krylia 1-1 - 4-5 etter straffesparkkonkurranse.

Rosenborgs midtstoppere er ikke av de største i verden, men de tok seg godt av den tsjekkiske gigantspissen Jan Koller i dagens siste kamp på La Manga. Både Alejandro Lago, Vadim Demidov og etter hvert Andreas Nordvik, visste hvordan gigantspissen på 202 cm skulle temmes.

- Når man møter spillere som har de fysiske egenskapene som Koller har så må man spille med innsiden av hodet. Jeg synes de spiller klokt og gjør de rette tingene for å stoppe ham, sa RBK-trener Erik Hamrén etter kampen ti ABC Nyheter.

Men det var ikke bare det bakre leddet som fikk godord av sjefen etter endt dyst i Spania.

- Spillerne gjør en kjempekamp i dag, både defensivt og offensivt. Alle sammen, fra Rune Almenning Jarstein bakerst til John Pelu på topp er jeg meget godt fornøyd med. I dag spiller vi riktig bra, men det er synd vi ikke vinner, det hadde vi fortjent.

Nesten drømmedebut

Det er vanskelig å være uenig med svensken. Rosenborg var det beste laget gjennom store deler av kampen. Men de klarte ikke å overliste Krylias målvakt i første omgang. Litt unøyaktighet i det avgjørende trekket sørget for at lagene gikk til hvilen på stillingen 0-0.

Men rett etter pausen skulle nordmennene ta en fortjent ledelse. John Pelu ble spilt igjennom og fra noe skrått hold satte han ballen til side for keeperen. Kampen bølget etter det noe frem og tilbake og RBK-burde definitivt avgjort kampen.

- Det var synd at ikke Trond Olsen satte den ene muligheten han fikk, men sånn er fotball, sa Erik Hamrén etter kampen.

Sjansen Hamrén sikter til kunne, og burde, blitt matchavgjørende. Debutant Trond Olsen, som ble hentet fra Bodø Glimt denne uken, ble i kjent stil spilt fri på venstrekanten og skar inn mot mål. Men skuddet gikk cirka 10 cm utenfor Kryliakeeperens venstre stolpe.

Fire tap

Utligningen til 1-1 kom åtte minutter før slutt. RBK-spillerne misset i markeringen og Rune Almenning Jarstein kunne intet gjøre.

Dermed måtte kampen avgjøres på straffespark.

Tre RBK-spillere bommet på sine forsøk, Michael Dorsin, Trond Olsen og Kjell Rune Sellin noe som betyr at alle de fire norske lagene som er i aksjon på La Manga tapte sine åpningskamper i dag.

Stabæk røk på straffer mot det finske laget Honka. Lyn tapte med 0-1 mot den regjerende svenske mester Kalmar FF mens Fredrikstad led samme skjebne mot Nicolai Stokholm og hans nye klubb, danske Nordsjælland.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus