Trodde noen hadde satt fra seg en død katt

BER OM TIPS: Politistasjonsjef Henry Ove Berg på Stavanger politistasjon ba fredag ettermiddag om at folk tar kontakt med politiet hvis de har tips i saken der et spedbarn funnet i hage. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
BER OM TIPS: Politistasjonsjef Henry Ove Berg på Stavanger politistasjon ba fredag ettermiddag om at folk tar kontakt med politiet hvis de har tips i saken der et spedbarn funnet i hage. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

<pEn eldre kvinne var den første som oppdaget posen med det døde spedbarnet på Våland i Stavanger. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg så posen da jeg skulle ta drosje til legen. Da jeg kom tilbake, sto den fortsatt der, forteller kvinnen.

– Jeg løftet på posen, og den var tung. Jeg tenkte at det kanskje var en død katt i posen og ringte politiet, sier kvinnen. Hun ønsker ikke å stå fram med navn og var fredag ettermiddag sliten etter å ha sittet i avhør hos politiet.

LES OGSÅ: Fant død baby i plaspose

Så ikke i posen

Kvinnen forteller at hun ikke så hva som lå i posen før hun ringte politiet.

– Da politiet kom, åpnet de posen og sa til meg at jeg ikke skulle se, forteller hun til NTB.

Hun har verken sett gående eller kjørende som kan settes i forbindelse med det makabre funnet noen få meter fra huset.

Naboer

Boligen der barnet ble funnet ligger i et pent villastrøk like utenfor sentrum i Stavanger. Området består av større villaer. Mange er bygd som tomannsboliger, men er gjort om til eneboliger. På den andre siden av veien der barnet ble funnet ligger Vålandsskogen, et populært turområde.

– Dette er et stille og rolig strøk. Det er sjelden noe spesielt som skjer her, sier en av naboene som bor nær funnstedet.

Ikke merket noe

– Dette er et blandet boområde. Det bor både unge og eldre her. En del er pensjonister, men det er stille her på dagtid, forteller naboen som ikke ønsker å stå fram med navn.

Politiet foretok fredag formiddag avhør av folk som bor i de nærmeste husene. De nærmeste naboene forteller at de ikke hadde hørt eller merket noe uvanlig natt til fredag eller fredag morgen, da politiet antar at barnet i posen ble etterlatt.

Trenger tips

Politiet gikk fredag ettermiddag ut med oppfordring til publikum om å komme med tips hvis de kunne ha kjennskap til saken.

– Vi har fått en del tips, men ingen som har ført fram, forteller politistasjonssjef Henry Ove Berg til NTB fredag kveld.

– Vi venter nå på hjelp fra Kripos og resultatet av undersøkelsen av barnet på sykehuset. Vi får ikke noe fra sykehuset før tidligst lørdag, sier Berg.

Personvernpolicy