Bekymringsfullt for Stabæk

POSITIV: Daigo Kobayashi spilte andre omgang for Stabæk mot Honka i dag og viste at han kan være en mann å satse på. (Foto: Scanpix)

<pÅpningskampen mot finske Honka viste det mange bæringer frykter. Tapet av Alanzinho og Pall Gunnarsson gjør lagte merkbart svekket.</p

LA MANGA (ABC Nyheter)

Stabæk (Nor)-Honka (Fin) 0-0 - 6-7 etter straffesparkkonkurranse

Stabæk var det beste laget første del av kampen mot den finske middelhavsfarer Honka, men så var det brått stopp. Jan Jönsson sliter med å finne den rette formasjonen etter at både Veigar Pall Gunnarsson og Alanzinho er borte.

- Jeg synes vi bør være fornøyde med første timen, med deretter er det helt slutt. Vi faller mer og mer jo lenger kampen går, sier Jan Jönsson etter kampen til ABC Nyheter.

Daigo god

Det stod 0-0 etter ordinær tid og det måtte straffer til for å kåre en vinner. Fjorårets seriemester hadde flere fine muligheter til å ta ledelsen i første omgang, men det var bare nesten hele tiden.

På topp startet duoen Espen Hoff og 17 år gamle Torstein Andersen Aase. Det var ikke vanskelig å se at de har hatt lite spilletid sammen.

Jan Jönsson bør være en smule betenkt etter dagens kamp mot finske Honka. (Foto: Scanpix)Jan Jönsson bør være en smule betenkt etter dagens kamp mot finske Honka. (Foto: Scanpix)

- Vi er litt for uryddige fremover den siste biten. Espen Hoff og Torstein Andersen Aase hadde ikke den beste kjemien, men så er det også første gang de spiller sammen på topp. I tillegg så må vi fylle på med mer folk bakfra når vi får muligheten.

På forhånd var det ventet at den japanske midtbanespilleren Daigo Kobayashi, som skal prøvespille for Stabæk under hele oppholdet på La Manga, skulle få slippe til i løpet av kampen. Japaneren fikk spille de siste 45 minuttene og viste fine takter på et svakere og svakere Stabæk-lag.

- Han viser at han er en god fotballspiller. Han har en følsom pasningsfot og leser spillet bra.

Hvor spiller Hoff?

Nyinnkjøpte Espen Hoff fra Lyn ble aldri noen trussel mot det finske målet. Han Jönsson sier vestfoldingen også vurderes brukt på kanten.

- Det kommer litt an på hvilke nye typer vi får inn. Dersom vi ender opp med en spiller som søker bakrom så kan det være mer naturlig å legge Espen bredere i banene. Men i dag var vi litt tynt besatt fremover så vi valgte å starte med ham helt i front.

På straffeskaprkonkurransen ble midtstopper Inge Andre Olsen den "store syndebukken". På lagets syvende straffe satte den kompromissløse sørlendingen ballen svakt til venstre for Honka-målvakten som enkelt kunne plukke ned Olsens forsøk..

Stabæk møter nå taperen av oppgjøret Rosenborg og det russiske laget Krylia.