Meny

NM med 11 deltagere

To av favorittene i kveldens NM-hopprenn i Vikersund, Anette Sagen og Line Jahr. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld konkurrerer 11 jenter om NM-tittelen i hopp. Rekrutteringen står nok noe tilbake å ønske, vedgår skiforbundet.

Mens det for gutta er K-90 som er liten, og K-120 som er stor bakke, er de tilsvarende bakkene K-70 og K-90 for jentene.

Bakgrunnen for dette er at rekrutteringen ikke har vært så stor som ønskelig, og at man kanskje kan få med flere hvis bakkene ikke er avskrekkende store.

- Vi trodde tidligere at K-90 og K-120 var greit også for jentene, men feilvurderte nok dette, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til ABC Nyheter.

Skitinget bestemte derfor at liten og stor bakke for jentene skulle være henholdsvis K-70 (eller K-65 som under dagens renn) og K-90.

- Vi tror vi får med flere jenter hvis for eksempel liten bakke er K-70 i stedet for K-90, sier Bråthen.

Få deltagere

Men nå er ikke deltagelsen i kveldens renn veldig stor. Da ABC Nyheter snakket med hoppsjefen tidligere i dag, antydet Bråthen at rundt 15 personer ville stille til start i NM i liten bakke (K-65).

- Men antallet er litt usikkert, etter som noen av hopperne er plaget med sykdom, sier Bråthen.

På startlista som er lagt på hjemmesiden til arrangøren er det da heller ikke mer enn 11 navn.

En av dem som stiller er Line Jahr. Landslagsjenta hopper på hjemmebane, og ser fram til konkurransen.

- Jeg har hoppet i denne bakken siden jeg var 10 år, og har nok noen hundre hopp her, sier Jahr til ABC Nyheter.

Til topps

Hun har ambisjoner om å hoppe seg helt til topps, og strengt talt er det ikke mer enn rundt 2-3 hoppere som kan true henne. Blant dem Anette Sagen.

- Jeg skal gjøre mitt beste, sier Jahr, som med sine 25 år er en av de eldste på landslaget.

Kveldens renn er også uttagningsrenn for VM i liten bakke i Liberec 20. februar. Line Jahr regner det som temmelig sannsynlig at laget kommer til å bestå av henne, Anette Sagen og Helena Olsson Smedby. Hvem som skal få den siste plassen er foreløpig uklart, men15-åringen Maren Lundby fra Toten vil være en sterk kandidat.

- Hun er helt klart en av de største talentene på jentesida. Får hun det til i kveld kan hun fort få en plass på laget, sier hoppsjef Clas Brede Brathen til ABC Nyheter.

Få nye

Line Jahr mener at jentehopping internasjonalt sett har hatt god rekruttering de siste årene, mens man i Norge har slitt litt for å få med nye.

- Vi er noen få i midten av 20-årene, mens mange av de andre som er med er 7-10 år yngre, sier Jahr.

Hun har ingen oppskrift på hvordan man kan få med flere, men mener at jentene i hvert fall må få et like bra tilbud som gutta.

- Jentene må stå sammen for felles mål i sporten, og vi må få større anerkjennelse for det vi driver med, sier Line Jahr til ABC Nyheter.

I tillegg til NM, skal det i helga også være samling for alle landets jentehoppere i Vikersund. Blant dem skal være med og inspirere de yngre jentene er Line Jahr og Anette Sagen..

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus