Fant død baby i papirpose

En død nyfødt baby ble fredag formiddag funnet i en papirpose i en hage i Asbjørnsens gate på Våland i Stavanger. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
En død nyfødt baby ble fredag formiddag funnet i en papirpose i en hage i Asbjørnsens gate på Våland i Stavanger. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn død nyfødt baby ble fredag formiddag funnet i en papirpose på Våland i Stavanger. Politiet oppfordrer pårørende til å melde seg.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Stavanger fikk melding fredag morgen om at det var funnet en død baby i en hage i Asbjørnsens gate på Våland i Stavanger. Babyen ble funnet klokken 10 i en hvit papirpose fra Cubus, opplyste politiet på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Funnet av naboer

– Dette er en tragedie for dem gjelder. Det må være noen pårørende som sitter der ute et sted. Alle som arbeider med funnet av et dødt barn blir berørt, også vi som arbeider med dette, sier politistasjonssjef Henry Ove Berg i Stavanger til NTB.

Det døde spedbarnet ble funnet av naboer, og politiet tror det ble lagt i hagen i løpet av natten eller morgentimene. Det skal ikke være noe som tyder på at det er gjort forsøk på å skjule babyen.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om babyen er påført skader, men sier at alt tyder på at det er et helt nyfødt barn. Politiet kan foreløpig ikke si noe om dødsårsaken. Babyen er brakt til Stavanger universitetssjukehus hvor det vil bli undersøkt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Behøver tips

Politiet ber om tips fra publikum i saken. Politiet gjennomfører rundspørringer i området der babyen ble funnet, og har bedt Kripos om assistanse.

– Vi vet egentlig ikke så veldig mye mer enn den informasjonen som vi har gitt til nå. Vi håper noen vil melde seg, sier Berg.

Teknikere saumfarte fredag ettermiddag stedet der barnet ble funnet, i jakten på spor som kan lede etterforskerne til den som la fra seg babyen. Samtidig gikk politifolk rundt i området for å snakke med naboer og mulige vitner.

Timer

Politistasjonssjefen kan ikke uttale seg om barnet bærer noen form for kjennemerker som kan lette arbeidet med å finne moren. Han kan heller ikke si hva barnet døde av.

– Vi vet ikke hvor mange timer dette barnet er, men det er helt nyfødt. Det er det vi har valgt å gå ut med, sier Berg.

Funnet blir behandlet som et mistenkelig dødsfall, og mye etterforskningskapasitet blir satt inn for å finne ut hva som er skjedd. (©NTB)