Meny

Steira på sjetteplass

Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Størmer Steira endte på sjetteplass i 10 km fri teknikk i verdenscupen langrenn fredag.

Jenta fra Finnmark var med i teten gjennom hele løpet, men spurtegenskapene hennes er ikke de beste. Da hun ikke klarte å dra fra underveis, ble det som ventet vanskelig på oppløpet.

Størmer Steira ledet an i feltet halvveis i Rybinsk i Russland. Rennet gikk som fellesstart.

Det ble dobbelt italiensk øverst på seierspallen. Marianna Longa vant foran Arianna Follis, mens tyske Stefanie Böhler ble nummer tre og havnet på seierspallen i et individuelt verdenscuprenn for aller første gang.

Longa tok sin første verdenscupseier i karrieren.

– Jeg er veldig, veldig glad. Det er en drøm som gikk i oppfyllelse. Dette er en seier for hele laget og støtteapparatet, sa Longa.

Kristin Størmer Steira var eneste norske løper på startstreken. Hun endte to sekunder bak Longa i mål.

6.plass også for herrene

Heller ikke på herresiden ble det noen topplasserin. Tord Asle Gjerdalen spurtet inn til sjetteplass i langrennsverdenscupen over 15 km fellesstart i fri teknikk i Rybinsk.

Gjerdalen lå beskjedent plassert i store deler av løpet, men posisjonerte seg bedre mot slutten. På oppløpet hadde han god fart og kom til mål bak vinner Tobias Angerer (Tyskland), toer Jean Marc Gaillard (Frankrike), treer Sergej Dolidovitsj (Hviterussland), firer Aleksander Legkov (Russland) og femmer Pietro Piller Cottrer (Italia).

Seieren var Angerers sjuende i verdenscupen i karrieren. Gjerdalen var 1,3 sekund bak tyskeren i mål. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus