Meny

Hurtigruten sier opp 200

Hurtigruten skal spare 150 muillioner og sier opp 200 ansatte. Her bakker MS Polarlys ut fra havn i Stamsund. Foto: Hurtigruten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hurtigruten må spare 150 millioner og sier opp 200 ansatte.

Hurtigruten ASA sliter med økonomien. Kvartalsrapporten for siste kvartal i 2008 viser et underskudd før skatt på 215 millioner kroner.

Nå skal de spare 150 millioner kroner, og skal i løpet av året kvitte seg med 200 stillinger.

Kutter kostnader med 40 prosent

Nedbemanningen vil skje innenfor salg, administrasjon og marked. Nedskjæringen har allerede startet ved at 80 stykker har mottatt sine oppsigelser.

- 80 stykker ved hovedkontoret i Norge og Norden for øvrig har fått oppsigelser. Totalt skal vi spare inn 150 millioner kroner med nedbemanningen. Dette utgjør bortimot 40 prosent av administrasjonskostnadene, sier kommunikasjonsdirektør Ragnar Norum i Hurtigruten ASA til ABC Nyheter.

I tillegg til nedbemanningen ved hovedkontoret må salgskontorene i Oslo og Karlstad i Sverige lukke dørene for godt. De resterende oppsigelsene vil komme i utlandet. Hvordan og når det vil skje er ikke klart, men Hurtigruten har salgskontorer i Tyskland, Sverige, Frankrike, England og USA.

Får ikke noe å si for anløp

Hurtigruten har flere virksomhetsområder, der den viktigste aktiviteten er selve forretningsområdet Hurtigruten, som har daglige seilinger mellom Bergen og Kirkenes. Denne strekningen betjenes av 11 skip. Ifølge Norum har ikke nedskjæringene noe å si for Hurtigrutens aktiviteter langs kysten.

- Det er staten ved Samferdselsdepartementet som gjennom anbud bestemmer anløpsstrukturen til Hurtigruten, så nedskjæringene vil ikke ha noe å si for dette.

Totalt har Hurtigruten 1.800 ansatte i Norge og utenlands. 400 av disse jobber på land, mens 1.400 har sitt daglige virke på skipene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus