Får ikke fortsette ved Det Norske Teatret

Ane Dahl Torp og Pia Tjelta får ikke fornyet tillit ved Det Norske Teatret. Foto: Scanpix.
Ane Dahl Torp og Pia Tjelta får ikke fornyet tillit ved Det Norske Teatret. Foto: Scanpix.

<pTo av Norges mest populære skuespillere får ikke fornyet kontrakten når Lars Erik Holter tar over som teatersjef ved Det Norske Teatret.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holter tar over som teatersjef 1. januar i 2010, og i et intervju med Dagbladet bekrefter han at Torp og Tjelta ikke inngår i hans framtidsplaner for teatret.

- Det stemmer. Jeg har lyst til å satse på de andre skuespillerne, sier han til avisen.

Årsaken til at Torp og Tjelta, som har ved teatret siden 2002 og 2006, ikke får være med videre er ifølge Holter den nye profilen han har lagt opp for teatret.

- Jeg har et visst repertoar og en viss profil jeg ønsker å gjennomføre, og da må jeg se hvilke skuespillere jeg har til disposisjon på teateret, sier Holter til Dagbladet.

På spørsmål om Torp og Tjelta ikke passer inn i denne profilen svarer han:

- Jeg skal ikke si at de ikke passer, men det er mange unge skuespillere som har kontrakter der, og jeg har som sagt lyst til å satse på de andre.

Både Torp og Tjelta har hatt ledende roller i oppsetninger ved teatret. Pia Tjelta sier dette om beskjeden fra den påtroppende teatersjefen:

- Det er trist at jeg ikke fortsetter, men jeg er i fullt opptatt med gjennomkjøringer av «Les Misérables» og fokuserer på det, sier Pia Tjelta.
Ifølge Dagbladet bygger Holters nye teaterprofil på det han kaller fire søyler: Eksperimenterende forestillinger av norske instruktører, nye forestillinger om historiske norske personer, barneteater og en videreføring av musikaltradisjonen.

Men ville ikke to av Norges mest kjente skuespillere være verdifulle trekkplastre for teatret også med denne profilen?

- Det er noe jeg har tatt med i vurderingen av kontraktene deres, sier Lars Erik Holter til Dagbladet.

Om det er flere enn Torp og Tjelta som ikke vil få fornyet kontrakten, vil han ikke si.

Personvernpolicy