Meny

Irak jubler for denne skoen

Avdukingen av det to meter høye bronsemonumentet til ære for skokasteren Muntadhar al-Zeidi skapte i går stor munterhet i Saddams hjemby Tikrit. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nytt monument har skapt stor munterhet i Saddams hjemby Tikrit.

Tikrit (NTB-Reuters): Den irakiske journalisten som kastet skoene mot president George W. Bush under en pressekonferanse i Bagdad, har fått sin egen statue.

Det var under Bushs avskjedsvisitt i den irakiske hovedstaden i desember, at Muntadhar al-Zeidi så sitt snitt. For åpent kamera kylte fjernsynsjournalisten begge skoene mot den amerikanske presidenten under en pressekonferanse, og ropte at han var en hund.

29-åringen har sittet fengslet i Bagdad siden, og risikerer opptil 15 års fengsel for angrepet. Nå får han en liten oppmuntring i form av et to meter høyt monument, som torsdag ble avduket i Saddam Husseins hjemby Tikrit.

Monumentet er i bronse, veier halvannet tonn og har form som en sko. Al-Zeidi hylles i en inskripsjon.

– Denne statuen er et uttrykk for vår takknemlighet overfor Muntadhar al-Zeidi. Irakiske hjerter gledet seg over hans skokasting, sier en av initiativtakerne til monumentet, Fatin Abdul Qader. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus