Meny

Foreslår lovendring for å beholde Killengreen

Justisminister Knut Storberget vil gjerne beholde Ingelin Killengreen som politidirektør. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen legger fredag trolig fram et lovforslag som sikrer at Ingelin Killengreen kan fortsette i jobben som politidirektør også etter at åremålet er over, melder NRK.

Justisminister Knut Storberget (Ap) er så fornøyd med Killengreens jobb at han vil gjøre om loven for å beholde henne i stillingen.

Killengreen har snart sittet i jobben som politidirektør i ni år. Åremålet er på seks år, men Killengreen benyttet muligheten til å ta tre år ekstra. Etter det NRK kjenner til blir lovforslaget trolig lagt fram i statsråd fredag.

Storberget er ikke alene om å være fornøyd med jobben Killengreen har gjort, men får liten støtte for lovforslaget. Forslaget om å forlenge politidirektørens stilling var på høring i fjor, og møtte motbør, også innad i regjeringen.

– Justisministeren hindrer andre i å søke stillingen, sier Curt A. Lier i Politiembetsmennenes Landsforening.

På Stortinget er Venstres justispolitiske talsmann Odd Einar Dørum klar i sin tale:

– Ordningen med åremål på seks år, og mulighet for utvidelse med tre år ekstra, fungerer godt. Da kan du stå på for fullt i den perioden du sitter. Vi kan ikke ta hensyn til en enkeltperson når vi skal bestemme hvor lange åremålene skal være, sier Dørum.

– Ni år er lenge nok, og vi må tillate oss å skifte politidirektør såpass ofte, sier Elisabeth Aspaker i Høyre. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus