Meny

Imponerte på første økt

HIT-MAN?: Daigo Kobayashi viste fine takter på sin første trening med Stabæk på La Manga i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag gjennomførte japanske Daigo Kobayashi en lett første treningsøkt med Stabæk. Jan Jönsson var fornøyd og det var lett å skjønne hvorfor.

LA MANGA (ABC Nyheter): I dag fikk Daigo Kobayashi for første gang hilse på sine mulige nye lagkamerater i Stabæk. Han gjennomførte cirka én time med lett teknisk trening og noen avslutningsøvelser.

Og det var lett å se hvorfor Stabæk snuser på Kobayashi.

- Han er allsidig og kan brukes på flere steder på midtbanen, både på venstre og høyre side. Han kan også brukes som en hengende spiss, sier Jan Jönsson til journalistene etter endt økt på La Manga.

Ikke press

Til tross for en veldig rolig trening viste japaneren at han kan bli en hit dersom Stabæk velger å satse på ham.

- Han er en virkelig god spiller med en «känslig» fot, fortsatte fjorårets mest suksessfulle trener.

Men Jönsson vil ikke stresse verken han eller eventuelt andre forsterkninger som måtte komme til.

- Vi kan ikke gjøre det, det ville vært urettferdig å si at vi forventer det som vi har hatt. Vi må gi dem tid til å utvikle seg hos oss. Vi legger ikke press på noen nye som skulle komme til den nærmeste tiden.

Jan Jönsson fulgte nøye med på Daigo Kobayashi under dagens økt på La Manga. (Foto: Geir Råve/ABC Nyheter)Jan Jönsson fulgte nøye med på Daigo Kobayashi under dagens økt på La Manga. (Foto: Geir Råve/ABC Nyheter)

Bæringene er i en noe vanskelig situasjon etter at både Veigar Pall Gunnarsson og Alanzinho er borte. Alanzinho forsvant denne uken til tyrkiske Trabzonspor for cirka 38 millioner kroner.

Jönsson sier det vil bli vanskelig å erstatte Alanzinho, men at Kobayashi ikke kan sammenlignes den fotrappe brasilianeren.

- Han er ikke samme type «som den lille».

- Men han har andre kvaliteter som Alanzinho kanskje ikke hadde, fortsetter svensken.

I tillegg sliter laget med skader. På dagens økt var kun syv utespillere med på treningen, inkludert det ferske innslaget.

Større liga

Jönsson har selv vært trener i japansk fotball, i både Sanfreece Hiroshima og Vissel Kobe. Han tror Kobayashi gjør lurt i å utvikle seg i Skandinavia.

- Jeg kjenner jo til ting, i og med at jeg har vært der i fire år, og på mange måter så er kulturen i Japan og Skandinavia ikke så ulik. Blant annet så er sesongen lagt opp på samme måte som her hjemme. Jeg tror det kan vært lurt å prøve seg i en skandinavisk liga før man eventuelt går videre til en enda større en. Dette er et fint sted å utvikle seg på, sier Jönsson.

Kobayashi ankom Spania i dag og vil trolig få sjansen i løpet av fredagens kamp mot finske Honka.

- Vi får prate litt og så får han få en god natts søvn så går det nok bra. Han kommer helt sikkert innpå i løpet av kampen i morgen.

Kobayashi selv sa ikke så mye etter endt dyst i solen på La Manga, men var fornøyd med å komme i gang.

- Det var hyggelig å møte spillerne og Jan Jönsson. Jönsson en velkjent trener i Japan, sa Kobayashi ved hjelp av en tolk som er med til Spania.

Han sa videre at han ønsket å komme sen enda lenger enn norsk fotball og Tippeligaen.

- Drømmen er Champions League og spill for en av de større ligaene i Europa, sa han.

Stabæk møter i morgen finske Honka klokken 12.00 på La Manga.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus