Jødiske barn får ikke leke ute

<pBarna i Den Jødiske Barnehagen i Oslo får ikke lov å leke ute fordi de voksne frykter terrorangrep.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fire uker har de 28 barna måttet holde seg innendørs i barnehagen, som ligger i tilknytning til synagogen i Oslo. Avgjørelsen er tatt i samråd mellom sikkerhetspersonalet i synagogen, Politiets sikkerhetstjeneste (PST), barnehageledelsen og foreldrene.

Redd

Barnehagestyrer Anne Stine Mizrachi er redd for at noe ubehagelig skal skje.

– Under krigen i Gaza sa Hamas at jødiske institusjoner og jøder i hele verden er mål for deres hevn. Barnehagen er en del av den jødiske menigheten og synagogen. Dermed har vi funnet at det ikke er sikkert nok å slippe barna ut, sier Mizrachi til DagenMagazinet.

Skuddsikre vinduer

Andre sikkerhetstiltak er også satt i verk. Foreldrene henter og bringer barna på ulike tider, og noen er blitt holdt hjemme. Alle vinduene er skuddsikre, og en film på rutene hindrer innsyn. I tillegg til en egen sikkerhetsvakt, patruljerer politiet utenfor med jevne mellomrom.

Anne Stine Mizrachi synes det er trist at folk ikke klarer å skille mellom det å være jøde og Israels politikk til enhver tid. Hun er også bekymret for barna.

– Vi lurer jo på hva dette gjør med barnas identitet – at de ikke får lov å gå ut og så å si må holde seg skjult i et fritt land som Norge. Det hender vi er ute på tur, og da kan vi ikke bruke vester med navnet «Den Jødiske Barnehagen» på, sier hun. (©NTB)Saken er oppdatert og utvidet.

Personvernpolicy