Meny

Jødiske barn får ikke leke ute

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barna i Den Jødiske Barnehagen i Oslo får ikke lov å leke ute fordi de voksne frykter terrorangrep.

I fire uker har de 28 barna måttet holde seg innendørs i barnehagen, som ligger i tilknytning til synagogen i Oslo. Avgjørelsen er tatt i samråd mellom sikkerhetspersonalet i synagogen, Politiets sikkerhetstjeneste (PST), barnehageledelsen og foreldrene.

Redd

Barnehagestyrer Anne Stine Mizrachi er redd for at noe ubehagelig skal skje.

– Under krigen i Gaza sa Hamas at jødiske institusjoner og jøder i hele verden er mål for deres hevn. Barnehagen er en del av den jødiske menigheten og synagogen. Dermed har vi funnet at det ikke er sikkert nok å slippe barna ut, sier Mizrachi til DagenMagazinet.

Skuddsikre vinduer

Andre sikkerhetstiltak er også satt i verk. Foreldrene henter og bringer barna på ulike tider, og noen er blitt holdt hjemme. Alle vinduene er skuddsikre, og en film på rutene hindrer innsyn. I tillegg til en egen sikkerhetsvakt, patruljerer politiet utenfor med jevne mellomrom.

Anne Stine Mizrachi synes det er trist at folk ikke klarer å skille mellom det å være jøde og Israels politikk til enhver tid. Hun er også bekymret for barna.

– Vi lurer jo på hva dette gjør med barnas identitet – at de ikke får lov å gå ut og så å si må holde seg skjult i et fritt land som Norge. Det hender vi er ute på tur, og da kan vi ikke bruke vester med navnet «Den Jødiske Barnehagen» på, sier hun. (©NTB)Saken er oppdatert og utvidet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus