John Martyn er død

John Martyn ble 60 år gammel. Foto: Universal Music Group (promo)
John Martyn ble 60 år gammel. Foto: Universal Music Group (promo)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDen britiske singer/songwriteren John Martyn er død, 60 år gammel.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er på John Martyn s egne hjemmesider at nyheten om musikerens bortgang ble offentliggjort i dag.

«Det er med tungt hjerte og en følelse av et uutholdelig tap at må vi bekrefte at John døde i morges», står det å lese på johnmartyn.com.

Årsaken til dødsfallet står det ingenting om.

Her en noe eldre utgave av den avdøde musikeren. Foto: Paul Reid (johnmartyn.com)Her en noe eldre utgave av den avdøde musikeren. Foto: Paul Reid (johnmartyn.com)

John Martyn, eller Iain David McGeachy som var hans egentlige navn, ble født i Surrey, England, i 1948. Han har gitt ut 20 studioalbum gjennom sin karriere, det seneste, «On The Cobbles», i 2004. Han har ellers jobbet med størrelser som Eric Clapton, Phil Collins og David Gilmour fra Pink Floyd.

Martyn er best kjent for sin folkinspirerte stil, og ga ut sitt første album «London Conversation » i 1967. Senere fikk han anerkjennelse og sitt gjennombrudd med «Solid Air» i 1973, hvor tittellpåten var en hyllest til sin musikerkollega og venn, avdøde Nick Drake.

John Martyn ble så sent som ved inngangen til 2009 adlet for sin innsats og belønnet med en OBE (Order of the British Empire) av dronning Elizabeth II av Storbritannia.