Meny

Høybråten velger livet

Dagfinn Høybråten under boklansering torsdag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krf-lederen tar et oppgjør med materialismen.

På en pressekonferanse torsdag lanserte leder i Kristelig Folkeparti Dagfinn Høybråten sin nye bok «Pengene eller livet». Med kapitler som «Drømmen om det gode liv» og «Lev livet - livet ut» kan den syntes å passe godt blant vårens vell av hjelp-deg-selv- litteratur. Men det gjør den altså ikke i følge bokens opphavsmann.

- Nei, dette er ikke en selvhjelpsbok. Jeg skriver om noen av de personlige prioriteringene jeg har gjort i livet, men det er en politisk bok om farene ved at pengene blir en for stor drivkraft i politikken. Jeg er opptatt av at politikken skal komme ut av sin boble og se at det er mer enn penger som betyr noe, sier Dagfinn Høybråten til ABC Nyheter.

Krisens muligheter

En selvhjelpsbok for et finanskriserammet Norge, kan man da kanskje si. Tittelen «Pengene eller livet» er rappet fra Erim Dammans miljøbok fra 25 år tilbake. Også for Høybråten står miljøspørsmålet høyt oppe på agendaen. Han mener at finanskrisen nå gir rom for å tenke annerledes i forhold til ressursbruk og klimaproblemer.

- Kriser inneholder farer og muligheter. Jeg er opptatt av krisens muligheter til å skape et bedre samfunn. Jeg vil at vi skal bruke krisen til å dreie samfunnet i en grønnere retning, sier Høybråten.

Han er svært kritisk finansminister Kristin Halvorsens finanskriseløsninger.

- Regjeringens løsning har først og fremst vært å forsøke å få hjula til å spinne videre. Da gjør man jo bare sitt beste for å fortsette den pengefokuserte forbrukerkulturen vi har i dag. I krisetider skjer det gjerne noe med felles prioriteringer. Rommet for det som ikke handler om penger blir ofte større. Jeg tror at dette også skjer med samfunn, sier Høybråten.

Han mener at det har oppstått et tomrom etter at Sosialistisk Venstreparti fikk regjeringsmakt og håper at KRF skal kunne fylle dette tomrommet.

- Selvfølgelig vil jeg det. Jeg syntes at at SVs samfunnskritiske rolle har bleknet. Selv er jeg fortsatt ikke fornøyd med samfunnet, erklærer partilederen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus