Meny

Tallet på døde stiger etter uro på Madagaskar,

Urolighetene og opptøyene på Madagaskar tidligere denne uken har så langt krevd 44 menneskeliv, ifølge myndighetene. Bildet viser en møbelforretning i hovedstaden Antananarivo som ble påtent. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet på døde etter urolighetene på Madagaskar tidligere denne uken har økt til 44, melder politiet.

Madagaskars hovedstad Antananarivo lå stort sett øde torsdag etter at innbyggerne hadde fulgt myndighetenes oppfordringer om å holde seg hjemme. Landet har vært preget av store protester mot regjeringen, med påfølgende vold og uro.

Torsdag var imidlertid de fleste butikker stengt, det samme var skoler og markeder, med noen få unntak.

Antananarivos borgermester Andry Rajoelina utlyste for få dager siden generalstreik i protest mot regimet til president Marc Ravalomananas styre, som han mener er diktatorisk.

Protestene mot regjeringen gikk over i voldsomme opptøyer mandag. Demonstranter plyndret butikker og tente på bygningen til den statlige radiokanalen.

Rajoelina har stilt regjeringen et ultimatum om at de som er ansvarlige for demonstrantenes dødsfall, må straffes.

Utenriksdepartementet fraråder norske statsborgere å reise til eller oppholde seg på Madagaskar dersom det ikke er strengt nødvendig. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus