- Kan bli grenseløst god

Usain Bolt. Foto: Scanpix.
Usain Bolt. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMaurice Greene, tidligere OL-vinner og verdensrekordholder på 100 meter, mener Usain Bolt kan bli grenseløst god.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bare den gutten lærer seg litt mer om sprint, er det ingen grenser for hva han kan klare. Det finnes rett og slett ikke grenser for ham, sier Greene i et intervju.

22 år gamle Bolt holder verdensrekordene på 9,69 (100 meter) og 19,30 (200 meter) på sprinten. Begge rekordene satte han i OL i Beijing. I tillegg løp han også på vinnerlaget til Jamaica på 4 x 100 meter stafett.

– Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal tenke om ham, for han gjør ting ingen andre noensinne har vært i stand til, sier Greene som vant OL-gullet på 100-meteren i Sydney-OL i 2000.

Nå mener den tidligere sprintmesteren at Bolt kommer til å bli enda bedre bare han blir mer voksen.

– Kroppens hans er på ingen måte ferdig utviklet. Han står fortsatt på guttestadiet. Om noen år, når han utvikler seg til å bli en skikkelig mann og fysisk, ja, da kan vi vente drømmetider, men Maurice Greene. Amerikaneren mener også at Bolt ikke har god nok teknikk, særlig ikke på 100-meteren.

– Dersom Bolt hadde løpt for fullt helt til mål på 100-meterfinalen i Beijing, er jeg overbevist om at han hadde løpt på 9,5-tallet. Han må bare ta tiden til hjelp og lære seg litt mer om sprint, sier Greene.

Selv løp han på 9,79 sekunder i 1999. Det var selvsagt verdensrekord for ti år siden. (©NTB)