Meny

- Kan bli grenseløst god

Usain Bolt. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maurice Greene, tidligere OL-vinner og verdensrekordholder på 100 meter, mener Usain Bolt kan bli grenseløst god.

– Bare den gutten lærer seg litt mer om sprint, er det ingen grenser for hva han kan klare. Det finnes rett og slett ikke grenser for ham, sier Greene i et intervju.

22 år gamle Bolt holder verdensrekordene på 9,69 (100 meter) og 19,30 (200 meter) på sprinten. Begge rekordene satte han i OL i Beijing. I tillegg løp han også på vinnerlaget til Jamaica på 4 x 100 meter stafett.

– Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal tenke om ham, for han gjør ting ingen andre noensinne har vært i stand til, sier Greene som vant OL-gullet på 100-meteren i Sydney-OL i 2000.

Nå mener den tidligere sprintmesteren at Bolt kommer til å bli enda bedre bare han blir mer voksen.

– Kroppens hans er på ingen måte ferdig utviklet. Han står fortsatt på guttestadiet. Om noen år, når han utvikler seg til å bli en skikkelig mann og fysisk, ja, da kan vi vente drømmetider, men Maurice Greene. Amerikaneren mener også at Bolt ikke har god nok teknikk, særlig ikke på 100-meteren.

– Dersom Bolt hadde løpt for fullt helt til mål på 100-meterfinalen i Beijing, er jeg overbevist om at han hadde løpt på 9,5-tallet. Han må bare ta tiden til hjelp og lære seg litt mer om sprint, sier Greene.

Selv løp han på 9,79 sekunder i 1999. Det var selvsagt verdensrekord for ti år siden. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus