Meny

25 postbud angrepet av hunder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor ble 25 postbud i Norge skadet i sammenstøt med hunder. I Danmark ble 335 postbud bitt.

At hunden omtales som menneskets beste venn, er noe de fleste har hørt. At våre firbente venner samtidig ikke er videre begeistret for postbud, har vi også hørt.

Nå viser det seg at de norske hundene er atskillig mer medgjørlige enn sine danske kolleger. For mens de danske bet 335 postbud i fjor, var det bare 25 som var i kamp med Posten i Norge i 2008.

- I fjor registrerte vi 25 sammenstøt hvor postbud og hunder var involvert. Det gjelder ikke bare bitt, men også andre skader som kan oppstå i et slik sammenstøt, sånn som for eksempel et fall, sier informasjonssjef i Posten, Jørn Michalsen, til ABC Nyheter.

Ifølge VG Nett ble 18 av de danske postbudene sykmeldt i mer enn tre dager på grunn av bittskader. I Norge var det bare to sammenstøt som førte til fravær. Informasjonssjefen har ikke noen god forklaring på hvorfor det er så stor forskjell mellom våre to land. Ikke er problemet stort heller, mener han.

- Vi har cirka 10.000 postbud som er ute hver dag hele året unntatt søndagene. Og da er det ikke et stort problem når det er 25 sammenstøt i året. Hvorfor det er så stor forskjell, vet jeg ikke. Kanskje de norske postbudene har bedre hundetekke, sier han humoristisk.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus