Meny

Strid i kirken om presteordinasjon

Biskop Tor Berger Jørgensen. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biskop Tor Berger Jørgensen i Sør-Hålogaland ordinerte 18. januar en kvinnelig prest som ikke er gift, men som har mannlig samboer. Nå kalles han inn på teppet.

Vedtaket er nemlig fullstendig i strid med kirkens gjeldende samlivsregler for prester, og andre kirketopper er derfor lite blide for Jørgensens handling, skriver Vårt Land.

Bispemøtets leder, Olav Skjevesland, sier biskopene ikke har noen myndighet til å overprøve andre biskopers handlemåte eller embetsførsel, men vil ikke si noe konkret om tilliten til Jørgensen er svekket.

– Vi har i Bispemøtet fastholdt vår holdning, og i det ligger det vel en implisitt melding til ham om at dette var ugreit, sier Skjevesland til avisen.

Biskop Tor Berger Jørgensen sier selv at han handlet etter beste skjønn, og at han ikke tror at samlivsreglene er statiske. (©NTB
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus