Meny

Ordføreravsløring ga skatteskred

Avsløringen av tidligere ordfører per Ditlev Simonsenshemmelige konti i Sveits har ført til at mange har meldt seg for kemneren. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avsløringen av tidligere Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsens hemmelige kontoer i Sveits har resultert i veritabelt skatteskred.

Hele 132 personer har meldt seg etter avsløringen av den daværende ordførerens sveitsiske formue i 2007. Det har gitt kemneren 5 milliarder kroner å beskatte, skriver Dagbladet.

De som på eget initiativ melder seg med sin hemmelige utenlandsformue, slipper med en tilleggsskatt på 1 prosent. Hvis de blir avslørt stiger tilleggsskatten til hele 60 prosent pluss renter og renters rente.

– Vi har fått inn 5 milliarder kroner til beskatning, bekrefter lederen for skattekrimenheten i Skatt Øst, Jan-Egil Kristiansen.

Effekten av Ditlev-Simonsen-saken begrenser seg stort sett til Oslo-området. Tre saker skal være relatert til Vestlandet og én i Trondheim. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus