Meny

SV-Ballo tror bønn kan stoppe blødninger

Lege og stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo tror bønn kan stanse blødninger. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legen og stortingspolitikeren Olav Gunnar Ballo (SV) tror at blødninger kan stanses med religiøse vers.

Den påtroppende sjefen for Rettsmedisinsk institutt sier til VG at han selv har lært et religiøst vers som skal kunne stoppe blødninger.

– Jeg hadde en pasient som forklarte meg hvordan man kan stanse blødninger. Han kunne det selv, og fortalte meg at det skjer ved å fremsi en helt bestemt religiøs tekst, sier Ballo.

Han peker på at det finnes mange eksempler på at slikt har skjedd, og at han tror at det har hatt effekt, men understreker at han selv aldri ville ha blandet sin legerolle med noe sånt.

Ballo tar kraftig avstand fra Legeforeningens kritikk av helseminister Bjarne Håkon Hanssens telefoner til Snåsamannen, og mener at legestanden ikke må avvise at det finnes uforklarlige måter folk kan bli kurert på.

Til samme avis sier Ap-nestleder Helga Pedersen at hun er lut lei alle kritikere som avfeier Snåsamannen og andre helbrederes spesielle evner, og sier at hun ikke ville nølt med å ringe ham eller andre helbredere selv.

Aps partisekretær Martin Kolberg opplyser at han ikke har tro på at Joralf Gjerstad kan kurere og lindre sykdom. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus