Meny

Dette bestemmer hvordan du skal spare

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Risiko og tidshorisont er to hovedfaktorer som avgjør hvordan du skal spare.

Før du bestemmer deg for hvor du skal spare eller plassere pengene dine, er det to hovedfaktorer du bør avklare. For det første må du finne din risikoprofil - hvor stort tap takler du? For det andre er tidshorisonten viktig. Det er stor forskjell på en toårig og en tiårig pengeplassering.

Det er altså ikke et standardsvar på hva som er riktig. Vi kan gi anbefalinger om hva som for eksempel er riktig aksjeandel i sparingen din, men det er ikke sikkert at det passer din risikoprofil.

Det som ofte er problemet er at selv om man er langsiktig blir mange nervøse når aksjemarkedet faller kraftig. Det betyr at det er lett å være for opptatt av de kortsiktige svingningene når du har et langsiktig perspektiv. Det er derfor du må finne ut av hvor mye du tåler å tape på kort sikt, selv om du har et langsiktig perspektiv.

Dette er momentene du må ta hensyn til:

Risiko
Tidshorisont
Spredning
Omsettelighet
Personlige interesser Skatt

Artikkelen er skrevet av Smarte Penger.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus