Meny

Radioaktiv lekkasje på Sellafield

Fredag 23. januar ble det oppdaget en radioaktiv lekkasje fra et rør i tilknytning til et gammelt atomanlegg på Sellafield. Foto: Sellafield Visitor Centre via AL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige fredag ble det oppdaget en radioaktiv lekkasje fra et rør i tilknytning til et gammelt atomanlegg på Sellafield. Norske myndigheter ble informert onsdag.

Lekkasjen skal ha ført til radioaktiv forurensing på utsiden av anlegget. Dette skal Bellona ha fått opplyst fra eierne av det britiske atomanlegget.

Etter at lekkasjen ble oppdaget ble området rundt midlertidig tømt for personell. Det er ikke utkommet noe mer informasjon om alvorligheten av lekkasjen.

- Nå må Sellafield stoppes, sier Gunnar Kvassheim, miljøpolitisk talsmann i Venstre til Nrk.no.

Miljøvernminister Erik Solheim fikk også beskjed først i dag, men han vil ifølge Nrk vente med å uttale seg til han har mer informasjon om lekkasjen.

Sellafield-anlegget ble bygd i 1956 for å produsere atomvåpen, men har i ettertid blitt brukt også til sivile energiformål. Atomreaktoren som produserte strøm er nå nedlagt, og THORP-anlegget for reprosessering av avfall er et av de få anleggene som fortsatt er i drift på Sellafield.

Da det viste seg at utslipp fra Sellafield påvirket norskekysten ble det satt i gang en stor kampanje mot disse utslipene. Også tidligere norske ministre har engasjert seg i kampen mot anlegget.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus