Utliknet på overtid

SUPERSCORING: Robin Van Persie utliknet med et fantastisk scoring på overtid mot Everton i kveld. Foto: AP/Paul Thomas

<pAlle trodde at Tim Cahills mål nummer 100 i England hadde avgjort kampen da Robin Van Persie spolerte festen på overtid - med en kanonscoring. </p

Goodison Park var dekket av tunge tåkeskyer i kveld og på banen bølget det fram og tilbake mellom to lag som jobbet hardt og skapte lite finspill i første omgang.

Arsenal gikk ut i stort tempo mot Everton og hadde sin første corner i kampens andre minutt. De styrte oppgjøret tidlig, men da Everton fikk hentet seg inn igjen var det de som skapte kampens første store mulighet.

Supertakling

Det var spilt i 11 minutter da Fellaini fikk et innleg fra venstre som kan kunne tuppe i mål, men i siste liten kom Djorou og taklet ballen til corner.

På det tidspunkt hadde Everton tatt over kontrollen i kampen, og det var de som skapte det meste på Goodison. Store sjanser ble det derimot ikke skapt, og det var for det meste duellspill og hard kjemping som sto på menyen.

Etter 34 minutter kom imidlertid van Persie til en god mulighet da et innlegg fra Nasri fant nederlenderen. Skuddet fra snaue ti meter gikk utenfor etter et dårlig treff.

Med det var det Arsenal som igjen førte kampen, men uten at det materialiserte seg i scoring før hvilen.

Mål nummer 100

Kampen fortsatte i samme spor etter pause, og Arsenal kom best ut. Etter drøyt 50 minutter var van Persie igjen sentral da han frontet en kontring. Han spilte ballen til Denilson, men han avsluttet svakt og ballen endte over målet til Howard.

Det skulle ikke gå lang tid før Everton svarte da Cahill fikk dratt seg fri på høyresiden av Arsenals målgård, men avslutningen endte i nettveggen til Almunia.

Etter 61 minutter hadde Cahill imidlertid finstilt siktet og sendte Everton i ledelsen med et flott hodestøt. Baines la inn fra venstresiden og i feltet ruvet Cahill over en sjanseløs Clichy og han stanget ballen forbi en forfjamset Almunia i Arsenal-målet.

De påfølgende minuttene forventet alle et stormløp fra Arsenal, men det kom ikke. Det var derimot Everton som styrte store deler av spillet, og både Pienaar og en særdeles livlig Cahill hadde gode forsøk som ble stoppet i siste liten.

Dramatisk på overtid

Da kampen gikk inn på overtiden og alt så som mørkest ut for the Gunners dukket likevel Robin van Persie opp og reddet ett poeng for rødtrøyene.

Og for en utlikning det var. Nederlenderen mottok ballen på venstresiden av straffefeltet, tok ballen flott ned på brystet og klinket den i Tim Howards lengste hjørne til 1-1.

Dermed unngikk Arsenal sitt første tap siden november, og Everton ble holdt på en armlengdes avstand på tabellen.