Rotet bort ledelsen - igjen

DEBUT-SCORING: Mido scoret i debuten mot Liverpool i kveld. Foto: AP/Scott Heppell

<pLiverpool hadde sjansen til å holde tritt med Manchester United på poengtoppen i Premier League med seier mot Wigan borte i kveld. Men som mot Everton i sist seriekamp rotet de bort ledelsen. </p

Liverpool hadde presset på seg for å levere mot Wigan i kveld, spesielt med tanke på at Chelsea kommer på besøk til Anfield i helgen.

Og det var Liverpool som hadde ballen mest i starten av oppgjøret, dog uten at de helt store sjansene ble skapt før det var spilt 12 minutter.

Da kom Fernando Torres opp på et innlegg fra venstre og headet ballen i stolpen bak Pollitt i Wigan-målet. Benayoun på bakerste stolpe var nesten i gang med å juble for scoring, men ballen kom seg aldri over streken.

Utover omgangen ble det klart at det var bortelaget som førte oppgjøret, men det var ikke noen sjansekanonade som ble vist fram på JJB.

Sen scoring

Fire minutter før pause kom imidlertid scoringen som gjorde at Liverpool kunne senke pulsen noe.

Det var Mascherano som slo en genial stikker gjennom Wigan-forsvaret til Benayoun. Han rundet keeper og kom meget skrått på mål. Likevel klarte han å få tvunget ballen inn på riktig side av stolpen og det sto 1-0.

Like før pause hadde bortelaget sjansen til å sende Wigan i garderoben med enda mer å tenke på da kaptein Gerrard smalt til på et frispark fra rundt 30 meter. Skuddet strøk tverrleggeren.

Liverpool førte

Det første kvarteret av andre omgang passerte uten at det skjedde stort, men Liverpool så ut til å ha kontroll.

Etter 64 minutter spilte Benayoun ball i hatt med Wigan-forsvaret da han forserte langs høyrekanten og inn i feltet. Innlegget ble blokkert av Pollitt, men ballen havnet hos Mascherano, men også hans forsøk stoppet i en Wigan-spiller.

Det virket aldri som om Liverpool var i fare utover i omgangen, og det var også de som skapte det lille som var av sjanser. Som da Gerrard kom seg fri i feltet og fikk løsnet et skudd som strøk utenfor stolpen med et drøyt kvarter igjen på klokken.

Mido tok ansvar

Likevel skulle det bli dramatisk etter 81 minutter da Lucas felte Koumas i feltet og Phil Dowd pekte på straffemerket.

Amr Zaki hadde scoret på fire av fire straffer så langt denne sesongen, men toppscoreren var byttet ut. Dermed måtte Mido ta ansvar i sin Wigan-debut, og egypteren gjorde ingen feil da han sendte Reina feil vei.

Før avsparket var tatt gjorde Rafa Benitez grep og tok ut kaptein Steven Gerrard for Robbie Keane. Den desperate jakten på tre poeng var i gang for Liverpool, men de helt store sjansene kom aldri.

Istedenfor var det Wigan som holdt på å stjele alle poengene på overtid, og nok en gang gjennom en spissdebutant. Det var Rodallega som smalt til på et frisprak fra langt hold, men kanonen klinket i tverrleggeren bak en vettskremt Reina.

Dermed endte det 1-1, og Liverpool rotet bort to poeng - igjen. Da er Manchester United i ensom majestet på toppen i Premier League med en kamp mindre spilt enn sin argeste gullrival fra Beatles-byen.