Meny

Politistudenter frykter for vitnemålet

Politihøgskolen uteksaminerer nytt studentkull i 2003. Nå risikerer justisminister Knut Storberget at det ikke blir noen nyutdannende politifolk i år, siden instruktørene ikke vil stille opp. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgangselevene ved Politihøyskolen frykter at de ikke kommer til å få vitnemål til våren. Polititjenestemenn nekter å stille som instruktører for studentene.

Over 300 politistudenter må i løpet av våren gjennomføre et avsluttende leirkurs i operative ferdigheter, her skal de blant annet godkjennes for bruk av pistol. Det er behov for litt over hundre instruktører til kurset, men svært få politifolk ønsker å være instruktører, skriver VG Nett.

- Vi har definert behovet til å være litt over hundre instruktører, men det er bare et fåtall som har søkt, opplyser kommunikasjonssjef Torill Gulbrandsen.

Leder for politistudentene, Anniken Mjaaland, sier at avgangsstudentene frykter at de aldri får det nødvendige vitnemålet sitt.

Kommunikasjonssjef Torill Gulbrandsen ved høyskolen sier imidlertid at skolen har fullmakt til å beordre tjenestemenn med instruktørkompetanse til å delta på kursene, og en slik beordring vil skje i løpet av de neste ukene.

Beordringen vil imidlertid ikke bli tatt godt imot blant politifolkene.

– Jeg har fått tilbakemelding fra flere tillitsvalgte om misnøye med dette beordringssystemet, som ofte innebærer å oppholde seg langt borte fra familiene på leirer i flere uker, sier Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus