Nå vil Google til bunns

Google kan være i gang med å kartlegge verdenshavene som et supplement til det populære programmet Google Earth. Illustrasjonsfoto: colourbox.com.
Google kan være i gang med å kartlegge verdenshavene som et supplement til det populære programmet Google Earth. Illustrasjonsfoto: colourbox.com.

<pDe har erobret både landjorda og himmelen. Nå tyder mye på at Google også vil kartlegge verdenshavene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har lenge versert rykter om at Google bokstavelig talt ønsker å gå i dybden og kartlegge verdenshavene til sin neste oppgradering av det populære globusprogrammet Google Earth.

Kanskje offentliggjøres oppgraderingen allerede førstkommende mandag. Da inviterer i hvert fall søkemotorgiganten til en stor event ved Californias Vitenskapsakademi i San Francisco (som blant annet inneholder et akvarium) for å «informere om det neste store skritt innen utviklingen av Google Earth».

Blant de inviterte er den anerkjente havforskeren Sylvia Earle og tidligere visepresident og klimaforkjemper Al Gore.

Det skriver magasinet PC Pro.

Google Ocean

Prosjektet har foreløpig vært kjent som Google Ocean, og skal være et tredimensjonalt oseanografisk kart hvor brukerne skal kunne se havbunnstopografi og søke etter og zoome inn på alt fra det store korallrevet utenfor kysten av Australia til berømte skipsvrak som Titanic.

Planen er også å legge til høyoppløselige bilder fra oseanografiske institusjoner.

Dersom Google lykkes i å lage et virtuelt havkart over verdenshavene, vil det være nært en revolusjon. Hittil har bare fem prosent av verdenshavene blitt kartlagt i detaljer ved hjelp av sonarer som bruker lydbølger til å registrere havbunnens former og konturer.

Ifølge eksperter vil det ta skip flere hundre år å kartlegge havene i høy oppløsning.

Personvernpolicy