Meny

Nedskriver verdien på Hydro

Hydros konsernsjef Eivind Reiten nedksriver verdien på selskapet med 3,5 milliarder. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hydro nedskriver med 3,5 milliarder kroner på grunn av svekkede markedsforhold og høye kostnader, noe som påvirker resultatet for 4. kvartal.

Nedskrivingene er et resultat av svekkede markedsforhold og høye kostnader på innsatsfaktorer, heter det i en pressemelding fra konsernet.

– Vi evaluerer kontinuerlig den krevende markedssituasjonen, og justerer driften vår i samsvar med markedsutviklingen. Tiltakene vi nå iverksetter vil forsterke vår konkurranseposisjon i den globale aluminiumsindustrien og sette oss i stand til å komme ut av finanskrisen som et sterkere selskap, sier Hydros konsernsjef Eivind Reiten.

Om lag 1,4 milliarder kroner av nedskrivingene vil gjelde anleggsmidler innen aluminiumsområdet. Hovedsakelig berører dette primæraluminiumsverket Neuss i Tyskland, samt det deleide aluminiumsraffineriet Aplart på Jamaica.

Videre er forretningsområdet aluminiumsprodukter påvirket av svake utsikter for etterspørsel på kort sikt, noe som resulterer i nedskrivinger på om lag 750 millioner kroner for anleggsmidler.

Solenergivirksomheten slipper heller ikke unna. Hydro nedskriver verdien i denne bransjen med rundt 300 millioner kroner.

Svakt marked og nedgang i aluminiumsprisen fører videre til at Hydro nedskriver lagerverdien med om lag 1 milliard kroner. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus