Nedskriver verdien på Hydro

Hydros konsernsjef Eivind Reiten nedksriver verdien på selskapet med 3,5 milliarder. Foto: Scanpix.
Hydros konsernsjef Eivind Reiten nedksriver verdien på selskapet med 3,5 milliarder. Foto: Scanpix.

<pHydro nedskriver med 3,5 milliarder kroner på grunn av svekkede markedsforhold og høye kostnader, noe som påvirker resultatet for 4. kvartal.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nedskrivingene er et resultat av svekkede markedsforhold og høye kostnader på innsatsfaktorer, heter det i en pressemelding fra konsernet.

– Vi evaluerer kontinuerlig den krevende markedssituasjonen, og justerer driften vår i samsvar med markedsutviklingen. Tiltakene vi nå iverksetter vil forsterke vår konkurranseposisjon i den globale aluminiumsindustrien og sette oss i stand til å komme ut av finanskrisen som et sterkere selskap, sier Hydros konsernsjef Eivind Reiten.

Om lag 1,4 milliarder kroner av nedskrivingene vil gjelde anleggsmidler innen aluminiumsområdet. Hovedsakelig berører dette primæraluminiumsverket Neuss i Tyskland, samt det deleide aluminiumsraffineriet Aplart på Jamaica.

Videre er forretningsområdet aluminiumsprodukter påvirket av svake utsikter for etterspørsel på kort sikt, noe som resulterer i nedskrivinger på om lag 750 millioner kroner for anleggsmidler.

Solenergivirksomheten slipper heller ikke unna. Hydro nedskriver verdien i denne bransjen med rundt 300 millioner kroner.

Svakt marked og nedgang i aluminiumsprisen fører videre til at Hydro nedskriver lagerverdien med om lag 1 milliard kroner. (©NTB)

Personvernpolicy