Meny

Bombet Gaza i natt

En palestinsk mann står ved restene av det som en gang var hjemmet hans. Israel foretok i natt nye angrep mot mål i Gaza. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel bomber smuglertunneler mellom Gaza og Egypt etter at en israelsk soldat ble drept og en rakett skutt ut mot Negev-ørkenen.

Tirsdag og onsdag har det vært flere brudd på våpenhvilen mellom Hamas og Israel.

Angrepene begynt etter at en israelsk soldat ble drept av ei fjernstyrt bombe langs grensa.

Israelske kampfly reagerte kjapt, og angrep natt til onsdag mål langs grensa mellom Gazastripen og Egypt, forteller øyenvitner.

Ny rakett avfyrt

- Israel ønsker at roen i sør skal fortsette, men gårsdagens dødbringende angrep fra Gaza var et bevisst forsøk på å undergrave denne roen, sier regjeringens talsmann Mark Regev til det franske nyhetsbyrået AFP.

I et nålestikkangrep skjøt Israel en rakett mot en mistenkt terrorist på motorsykkel i byen Khan Younis.

Onsdag morgen melder israelske Ha'aretz at en rakett var skutt opp fra Gaza. Den landet i Negev-ørkenen og ingen ble skadd i angrepet.

Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet skal angrepet ha vært utført av en utbrytergruppe fra Hamas.

Det innflytelsesrike israelske sikkerhetsrådet skal møtes onsdag for å vurdere videre strategi etter angrepet.

Tok ikke alle tunnelene

Innbyggere i Rafah forteller at en bombe eller rakett forårsaket en kraftig eksplosjon under angrepet mot tunnelene, men at ingen personer kom til skade.

Smuglertunnelene var også mål for hundrevis av israelske angrep tidligere i måneden, men få dager etter at våpenhvilen trådte i kraft, var mange av dem gjenåpnet, skriver NTB.

Israel har innført en blokade mot Gazastripen, og innbyggerne i den beleirede enklaven bruker tunnelene til å smugle inn alt fra mat og brensel til våpen.

Den nyutnevnte amerikanske Midtøsten-utsendingen George Mitchell er nå på vei til regionen for samtaler. USA er en nær alliert av Israel, og mange knytter håp til et sterkere amerikansk fredsdiplomati etter utnevnelsen av den nye amerikanske presidenten Barack Obama forrige uke.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus