Ronaldo-dobbel for overlegne United

RONALDO-DOBBEL: Cristiano Ronaldo scoret to mål for Manchester United, som rullet over West Bromwich og vant 5-0.(Foto: AFP/Scanpix.)
RONALDO-DOBBEL: Cristiano Ronaldo scoret to mål for Manchester United, som rullet over West Bromwich og vant 5-0. (Foto: AFP/Scanpix.)

<pLekte med WBA – og satte rekord.</p

West Bromwich–Manchester United 0–5.

Manchester United kom til The Hawthorns i storform, på jakt etter ny rekord i antall Premier League-kamper på rad uten baklengsmål.

Det var ligajumboen mot ligalederen.

Men etter hvert så det ut som om klasseforskjellen var langt større enn som så.

Da dommeren blåste av, hadde United holdt lekestue med et skadeskutt og vidåpent West Bromwich-forsvar, Cristiano Ronaldo hadde scoret sine to første mål på to og en halv måned, United hadde satt rekord med sine elleve strake kamper uten baklengsmål, og etterlatt ingen tvil om hvem som har kommandoen i Premier League.

Se Premier League på ABC TV.

Berbatov igjen

Dimitar Berbatov har vist flott form den siste tiden, og avgjort Uniteds to siste kamper. I kveld satte han standarden tidlig.

21 minutter var spilt da bulgareren spilte en pen vegg med Michael Carrick, kom alene med Scott Carson og avsluttet kontant, lavt i mål.

West Bromwich holdt spillemessig brukbart følge innledningsvis, selv om United hadde flere store sjanser til å øke ledelsen, men fikk mye ødelagt da vikarierende kaptein Paul Robinson ble utvist fem minutter før pause.

Robinson dundret inn i Ji-Sung Park med knottene først. Dommer Rob Styles

ga ham det røde kortet direkte.

– At vi blir redusert til ti mann under, sannsynligvis, kontroversielle omstendigheter, er selvsagt skuffende, sier WBA-manager Tony Mowbray til BBC.

– Det betyr ikke noe hvorvidt jeg mener det var riktig eller galt, sier han om utvisningen.

Ydmykelse

Da brukte United bare fire nye minutter på å gjøre oppgaven bortimot umulig for motstanderen – med god hjelp av West Bromwich’ sisteskanse, Scott Carson.

Carson slapp ballen rett i beina på Carlos Tévez etter et hjørnespark. Tévez puttet ballen i åpent mål til 2–0.

Uniteds rekord i antall kamper uten baklengsmål sto i fare da Donk ble spilt fri etter pause, men skuddet braket i stolpen. Noe annet var aldri i fare.

For da Nemanja Vidic totalt uforstyrret fikk skalle inn 3–0-målet etter en corner, var kampen forlengst avgjort.

Pen Ronaldo-dobbel

Cristiano Ronaldo fullbyrdet ydmykelsen med to vakre scoringer.

Først gjorde han 4–0 etter flott forarbeid av Giggs. Giggs ble spilt fri, og kunne avsluttet selv, men la tilbake til Ronaldo, som lett kunne sette ballen i det halvåpne målet.

Deretter han satte han punktum med en avslutning mellom beina på Scott Carson til 5–0 etter å ha blitt frispilt av Dimitar Berbatov.

United vant sin enkleste seier for sesongen, skaffet seg tre poengs ledelse til Liverpool på toppen av tabellen, og satte press på sine nærmeste rivaler, som spiller i morgen.

Dessuten ble det "clean sheet"-rekord etter elleve kamper uten baklengsmål i Premier League.

– Vi er svært glade for rekorden, fordi vi ikke en gang har hatt et etablert forsvar, med skadede spillere og andre ting hele tiden, sier burvokter Edwin van der Sar til BBC.