– Ligaen er viktigst

- LIGAEN VIKTIGST: Det mener Dimitar Berbatov, som her feirer sin matchvinnerscoring mot Bolton i Premier League for halvannen uke siden.(Foto: Scanpix.)
- LIGAEN VIKTIGST: Det mener Dimitar Berbatov, som her feirer sin matchvinnerscoring mot Bolton i Premier League for halvannen uke siden. (Foto: Scanpix.) 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pBerbatov fyrer opp skadeskutt og rekordjaktende United.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
KVELDENS PREMIER LEAGUE-KAMPER

West Bromwich–Manchester United (20.45)

Sunderland–Fulham (20.45)

Portsmouth–Aston Villa (21.00)

Tottenham–Stoke (21.00)

Engelske aviser fylles med overgangsrykter av alle slag, men i kveld handler det meste om å sanke poeng.

Premier League går inn i en intensiv fase. Det er nå gullkandidatene for alvor skal vise karakter. Kampene kommer tett i flere turneringer.

Manchester United har tatt kommandoen og leder Premier League etter fem strake seire. For en uke siden sikret de røde djevlene plass i ligacupfinalen. Den regjerende mesteren er i åttendedelsfinalen i Champions League. Og lørdag avanserte laget til 5. runde i FA-cupen.

Les også: Skader på skader

Ligaen viktigst

Det kan bli en ny enorm United-sesong. Men en av lagets store formspillere, Dimitar Berbatov, er ikke i tvil om hva som har førsteprioritet.

– Ligaen er det viktigste for oss, sier han til manutd.com.

Etter en treg start har bulgareren funnet seg til rette på Old Trafford etter sommerens overgang fra Tottenham. 300-millionersmannen avgjorde Premier League-møtet med Bolton for halvannen uke siden i siste minutt, og ble matchvinner igjen mot Tottenham i FA-cupen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I kveld gjester United West Bromwich. Berbatov advarer mot ligaens bunnlag. For Uniteds bortestatistikk er ikke storslagen, selv om de fire siste har avstedkommet ti poeng.

– Vi har hatt massevis av sjanser og spilt godt også på bortebane, men vi må konsentrere oss og kjempe til siste minutt, slik som mot Bolton, sier han.

Jakter rekord

I kveldens kamp kan Manchester United slette rekorden for antall strake kamper uten baklengsmål i Premier League. Hvis Edwin van der Sar holder nullen, blir det for ellevte kamp på rad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når Edwin er så rolig og konsentrert, gir det oss en veldig god følelse. Han spiller bedre enn noensinne, sier manager Sir Alex Ferguson, ifølge Daily Mail.

Bunnplasserte West Bromwich har tre seire på sine fem siste kamper. I kveld er laget skadeskutt. Men det står enda verre til med United.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sir Alex Ferguson må unnvære tolv seniorspillere. Blant dem Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Jonny Evans og Patrice Evra.

Formidabel konkurranse

Manageren forventer som vanlig en tøff kamp. Og selv om han øyner muligheten for en historisk sesong, retter han en advarende pekefinger:

– Lagene er så jevne at klubber flytter seg raskt opp og ned i divisjonen, og noen seire kan bringe et lag fra nedrykksplass til midt på tabellen.

– Gjør en feil på dette nivået, og oddsen din raser. Lite kan tilgis. Premier League er virkelig en formidabel konkurranse, sier han.