Meny

- Breivik kommer tilbake

Jan Pytlick

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Pytlick, trener for de danske håndballjentene, nærmest bare venter på at avgåtte Marit Breivik igjen blir å se på den norske trenerbenken.

Jan Pytlick er ikke i tvil. Marit Breivik vil komme tilbake som trener ved et senere tidspunkt. Og da gjerne for Norge

- Jeg opplevde det selv for noen år siden. Etter en stund fikk jeg nok av landslaget og ville gjøre noe annet, men det gikk ikke lang tid før jeg merket at det var noe som på en måte manglet. Marit vil komme til å oppleve de samme. Hun kommer til å ville føle «kicket» igjen, sier Jan Pytlick til ABC Nyheter.

Les også: - Nedturene gjorde meg sterk

Etter åtte år som trener for de danske «håndboldspiger» (1998-2005) valgte han å takke ja til et engasjement som trener for damelaget til GOG. Men i februar 2007 var han igjen tilbake på den danske benken.

- Marit Breivik har mer å gi som trener. Hun kommer garantert tilbake, og det kan godt være som trener for de norske damene, fortsetter en engasjert Jan Pytlick til ABC Nyheter.

Tap for håndballen

Oppgjøret Danmark-Norge er et av de mest klassiske oppgjørene i internasjonal kvinnehåndball. Sist gang lagene møttes var under EM i desember i fjor, da knuste riktignok de norske jentene sine danske «søstre» med hele 31-19.

42 år gamle Pytlick vil aldri glemme møtene med Marit Breivik og Norge. Han mener det ikke bare er norsk håndball som vil merke at hun nå gir seg.

Marit Brevik får mange gode ord på veien av sin danske trenerkollega, Jan Pytlick.Marit Brevik får mange gode ord på veien av sin danske trenerkollega, Jan Pytlick.

- Jeg er sikker på at Norge vil rulle videre som en stormakt i kvinnehåndballen, men det er alltid spennende å bryte med noe som har vært så suksessfullt.

- Dette er uten tvil et tap for Norge, men det er også et tap for internasjonal kvinnehåndball.

- Det er vanskelig å sette ord på hvor viktig hun har vært for utviklingen av kvinnehåndballen. Hun vil etterlate seg et tomrom når hun nå blir borte, og vi vil alle merke at hun ikke er til stede.

Åpen og inkluderende

I likhet med Breivik har Pytlick mange mesterskapsmedaljer. Totalt står han bokført med seks medaljer, to OL-gull, to EM-sølv og ett EM-gull. Han klarte aldri å klatre til topps i VM-sammenheng, i motsetning til Marit Breivik.

Han mener selv at ingen kan måle seg med den avgåtte norske treneren resultatmessig sett.

- Det sier seg selv. Det er bare å ta en titt på hvilke resultater hun har fått med de norske jentene - helt fantastisk. Marit er en institusjon og en trenerlegende innen håndballen.

Pytlick har i dag en avtale med det danske håndballforbundet som strekker seg til etter London-OL i 2012. Han roser sin norske kollega for å være villig til å dele sine innerste tanker.

- Jeg vil huske Marit for spesielt to ting - åpenheten og hennes måte å inkludere andre mennesker på. Vi har hatt mange gode samtaler utenfor banen og hun har aldri forsøkt å holde ting skjult. Norge og Danmark spiller på mange måter en lik type håndball, men man kan alltids lære litt av hverandre. Kontringsspillet til Norge er det ingen som er i nærheten av, og Marit har gjerne villet dele sine tanker rundt den delen av spillet med andre trenere.

- I tillegg har hun kjørt en inkluderende stil hvor hun har rådført seg med egne spillere og latt dem få være med på å utvikle laget. Det er elementer der som man har prøvd å etterligne.

Godt forberedt

Han mener videre at få trenere i verden kjente like godt til motstanderens styrker og svakheter.

- Det er mange ting man må tenke på som trener. En ting er eget lag, men også hva som venter deg av motstanderen. I tillegg til å være håndballfaglig sterk opplevde jeg henne også som usedvanlig godt forbedret på hva man kunne forvente av motstanderlaget, sier Pytlick til ABC Nyheter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus